A világ legdrágább és legolcsóbb városai

0

Immár szokás szerint összeállította a világ legdrágább és legolcsóbb városait bemutató listáját az Economist Intelligence Unit. Az éllovas öt éve változatlan, a dobogón két európai is található.

A listát a megélhetési költségek alapján állítják össze, és meglehetősen alapos munkát végeznek a szakemberek, hiszen több mint 160 termék és szolgáltatás árát hasonlítják össze a világ 133 városában.

A TOP10-ben idén is, mint általában a legtöbbször túlnyomó többségben vannak az ázsiai és európai városok. Nyugat-Európa különösen erős helyezései a szakemberek szerint elsősorban az izmos eurónak köszönhetők.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

A világ 10 legdrágább városa:

Szingapúr

Párizs

Zürich

Hongkong

Oslo

Genf

Szöul

Koppenhága

Tel-Aviv

Sydney

Jellemzően Ázsiában az élelmiszerárak nyomják fel a megélhetés költségeit, míg Európában inkább pihenés, a szórakozás kerül sokba.

A lista túlsó végén, azaz a legolcsóbb városok között vagy nagyon komoly problémával küzdő országok (Szíria, Venezuela, Pakisztán) településeit találjuk, vagy olyanokat, melyek nem kifejezetten turistacélpontok. Érdekes (és őszintén szóéva kissé meglepő) Bukarest helyezése.

A világ legolcsóbb 10 városa

Damaszkusz

Caracas

Almati

Lagos

Bengaluru

Karacsi

Algír

Csennai

Bukarest

Újdelhi

Ahol fizetnének azért, hogy ne dolgozz

(Fotó: pixabay.com/cegoh)

Share.

About Author

Leave A Reply