Vérfagyasztó Thor 12 millió dollárért

0

Ez a Thor nem az a Thor, de azért van köze hozzá. Hogy némi értelmet is adjunk a mondatnak, a 24 millió dolláros Thornak közvetlenül nincs köze a 2011-ben bemutatott, egyébként a Marvel képregényén alapuló filmhez, azonban akár lehetne is.

Éppenséggel aki ránéz a képre, az alighanem minden különösebb magyarázat nélkül érti, milyen köze lehet az egyébként Thor24 nevet viselő járműnek a képregényhez: egy brutális, rendkívül erőteljes, ha úgy vesszük, vérfagyasztóan drabális darabról van szó. A nevét egyfelől nyilvánvalóan a szuperhősről kapta, másfelől a 24 a hengerek számát is jelenti.

A jármű alapja egy Peterbilt 359-es kamion, amit annyira megnyújtottak, hogy beleférjen egy 13,9 literes V12-es iker Detroit dízelmotor. A 24 henger összesen hajmeresztő 3974 lóerőt ad le, ami embertelen, na.

Nem csoda, hogy a 14,5 tonnás monstrum csúcssebessége átlépi a 200 km/órát. A jármű olyan nehéz, hogy négy Simpson ejtőernyővel lehet csak megállítani, mert a normál fékek képtelenek rá.

A Thor24-et a napokban árverezték el a szaúd-arábiai Rijádban megtartott aukción. Új tulajdonosa szelíd 12 millió dollárt (!!) adott érte, ami még egy ilyen különlegességért sem kis pénz.

Más kérdés, hogy ennek ellenére a szörnyeteg még mindig az amerikai Arizona államban van, ahol megépítették, nyilván majd csak ezután szállítják át Szaúd-Arábiába, már ha egyáltalán.

Sajnos arról nincs információnk, ki az új tulaj, miként arról sem, hogy mikor láthatjuk majd működés közben a gépet.

Futurisztikus szamurájmotor

Share.

About Author

Leave A Reply