Velence – kisváros a nagyvárosban egy ott élő magyar szemével

0

Az olasz várost rengetegen meglátogattuk már, én is voltam többször, és ilyenkor mindig eszembe jutott, vajon milyen lehet egy szabadtéri múzeumban élni? Nos, Olaszmamma felkérésére az ott élő Ági megírta.

„Számomra a világ legelbűvölőbb városát – Anyukámnak köszönhetően – alig 11 évesen láthattam életemben először, s az a bizonyos találkozásom a várossal, örökre meghatározta álmodozásaim tárgyát. Az álom mára valósággá vált, hiszen lassan két éve hivatalosan is velencei lakossá avanzsáltam.

Milyen Velencében élni? Velence egy igazi metropolisz, van itt kérem minden, mi szem-szájnak, s szívnek ingere. Elég csak levinni a szemetet és máris belebotlik az ember lánya egy műalkotásba.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Legyen az egy közel ezer éve ott álló templom telis-tele Tintoretto festményeivel, vagy egy csiliárdokat érő textil- s parfümgyűjteménnyel felvértezett múzeum a sok közül, vagy a híres Rialto piac a helyi árusokkal, vagy éppen egy, a világon egyedülálló szakma, mint az aranyverés képviselőjének műhelye. Szó szerint harapni lehet a történelmet a levegőben.

A város kialakításából adódóan legfőképpen gyalogosan, vagy hajóval lehet közlekedni, ami egy bizonyos ritmust kölcsönöz a mindennapoknak. S míg eljutok A-ból B-be mindig felfedezek valami újat és persze közben üdvözölnek a szomszédok, a virágárus, az újságos, a gondolás úr, s a pékné a kis sikátorban. Kisváros a nagyvárosban, így tudnám jellemezni Velencét. (…)

Az idelátogatók számára javaslom megismerni Velence rejtett kincseit, mert bár a Szent Márk tér a bazilikával, a Dózse-palota és a Rialto a leghíresebb szimbólumai a városnak, elárulom, hogy azokon túl is van élet, de még milyen!”

A teljes posztot Olaszmamma oldalán olvashatjátok el.

Juventus: egy legendás klub magyarokkal

(Fotó: pixabay.com/rperucho)

Share.

About Author

Leave A Reply