Vége a világ egyik legkülönlegesebb látványosságának

0

Turistaként elárasztjuk a világot, aminek sok előnye és rengeteg hátránya van. Utóbbiak közé tartozik az is, hogy most megszűnik egy olyan látványosság, amiből tényleg csak volt.

Aki ellátogat a vietnami Hanoiba, az aligha hagyja ki a város egyik legrégibb negyedének látványosságát. A „vonat utca” az, aminek első olvasásra tűnik: egy olyan, kifejezetten keskeny utca, ahol a mai napig vonatok járnak, gyakran alig pár centire a házak falától.

A látvány egészen döbbenetes, nem csoda, hogy az utca népszerű lett – túlzottan is. Hanoi városa a helyi közlekedési hatósággal egyetértésben október 12-vel bezáratja a sín melletti kávézókat, melyek éppen a rengeteg turista kiszolgálására szaporodtak el.

A hatóságok elsősorban az emberi élet védelmével indokolják a döntést. Az utolsó csepp alig pár napja csöppent a pohárba, amikor október 6-án az egyik, a városon keresztülhaladó vonatot el kellett terelni, annyi volt a turista az 1902-ben a franciák által épített vonalon.

A Vietnamban élő amerikai újságíró, Dave Fox már tavaly arról írt a CNN-nek, hogy a túl sok turista rengeteg gondot okoz a városban, miközben végignézte, ahogyan a „vasút utca” menő újdonságból biztonsági kockázattá vált.

Más kérdés, hogy ugyan kávézókat be lehet záratni, de teljes utcákat, ahol emberek laknak, nem annyira.

Megcáfolja a gravitációt az új szupertorony

(Fotó: instagram.com/trainstreet.hanoi)

Share.

About Author

Leave A Reply