Vajon mennyit ér ez a kép?

0

Az alkotás címe egyszerűen csak Mestermű és Roy Lichtenstein jegyzi. Ami nagyszerű dolog, bár avatatlan szemnek a festmény nem tűnik többnek, mint egy kockának egy képregényből. Ahhoz azért elég drága volt.

Minden idők tíz legdrágább festménye közé került be nemrégiben Roy Lichtenstein alkotása, amit a mi egyszerű hétköznapi agyunknak azért még fel kell dolgoznia (rajta vagyunk).

Az 1923-ban született (és 1997-ben elhunyt) amerikai pop-art művész alkotásaiban a reklámok és képregények stílusát használta fel, Mestermű című képéért a milliárdos Steve Cohen nem kevesebb, mint 165 millió dollárt fizetett.

Az utóbbi időben inkább jogi nehézségeivel a lapokba kerülő hedge fund menedzser a jelek szerint ismét teljes erővel a művészetre és a pénzügyekre koncentrál, kollekciójának értéke legutóbbi szerzeményével együtt már meghaladja az egymilliárd dollárt.

A 2013-ban bennfentes kereskedéssel vádolt Steve Cohen hajlamos sokat költeni a szenvedélyére, fizetett már 155 millió dollárt egy Picasso-képért, 137 milliót Willem de Kooning egyik alkotásáért, és több mint 100 milliót Jasper Johns Zászló című munkájáért.

(Fotó: GettyImages)

Share.

About Author

Leave A Reply