Utazás babával

0

Egy-egy hosszabb repülőút elég komoly kihívás lehet egy kisgyerekkel, pedig egy kis felkészüléssel, rugalmassággal, és egy jó útipoggyásszal akár élvezhető is lehet az út. Erről írt legutóbb az Oh Pura Vida blog.

„Pakolás

Engem az utazás előtt igazából egy dolog nyugtat meg, ha tudom, hogy bámi is történjen, az csomagomban találok rá megoldást, ezért a pakolást elég komolyan veszem.

A pelenkázótáska

Legyen közepes méretű és legyen jó sok zsebe. Ide kerül mindaz, amire biztosan szükségünk lesz az út során, tehát pelenkázószett, játék, étel, ital, törlőkendő stb.

Kézipoggyász

Minden, amire esetleg szükségünk lehet, vagy ami már nem fért bele a pelenkázó-táskába (…). Ne feledjük, úgy pakoljunk, hogy ha esetleg késve érkezik meg a poggyászunk, az első napot / éjszakát ezzel a bőrönddel kell majd végigcsinálnunk.

Hordozó vagy babakocsi?

Mi eddig mindig vittük magunkkal a gépre babakocsit (beszálláskor leadtuk és betették a gép hasába majd leszálláskor visszakaptuk), ám a múltkor egy átszállás során a légitársaság elkeverte a babakocsit és csak 2 nap múlva kaptuk meg, arról nem is beszélve, hogy néha egy csomót kellett várnunk rá a leszállás után, ezért legutóbb csak a hordozót vittük a gépre magunkkal és a babakocsit feladtuk poggyászként.

A gépen

Ha még nagyon pici a babád, próbálj az első sorba foglalni helyet, mert ott van csak elég hely a babaágy felszereléséhez (utazás előtt hívd fel a légitársaságot és foglald le a babaágyukat). (…)

A gyermek szórakoztatása

(…) Amikor még nagyon picik, könnyű dolgunk van, mert sokat alszanak és esznek, (persze az etetés is lehet melós), de egy már mászó vagy már menni képes gyerekkel bizony lesz feladat. Először is, próbáljuk még felszállás előtt lefárasztani a gyereket, hagyjuk, hogy másszon kedvére a becsekkolás előtt, valamint próbáljunk éjjel repülni, hogy már alapból jó álmos legyen, mire felszállunk. Vigyünk magunkkal új játékokat.”

Természetesen ez nem a teljes poszt, azt ide kattintva olvashatjátok el – szerintem érdemes!

Share.

About Author

Leave A Reply