Ukránok, indiaiak, vietnamiak Magyarországon

0

Ugyan a kormányzati szólamok szerint már több magyar munkavállaló jön haza, mint amennyi elmegy (…), a jelek szerint sokan vannak, de mégsem elegen. Legalábbis erre utal, hogy már Indiából, Vietnamból is több ezer vendégmunkás dolgozik Magyarországon.

Az Európai Unión kívüli országokból legtöbben (közel 44 ezren) nem meglepő módon Ukrajnából érkeztek Magyarországra az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság adatai szerint.

A statisztika szerint a második legtöbb engedéllyel (6199) a szerbek rendelkeznek, a harmadik legtöbb dolgozót pedig Kína adja, 2965-öt. Ázsia legnagyobb országát szinte alig lemaradva Vietnam (2778 fővel) követi, de szép számmal vannak jelen a magyar munkaerőpiacon indiai munkavállalók is (1806).

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Az OIF január és szeptember között született pozitív döntéseit tartalmazó listát szintén az ukrán munkavállalók vezetik 26 ezernél is több engedéllyel. A második helyen itt is a szerbek állnak 3710 jóváhagyással, a harmadikon a vietnamiak 1413-mal.

A Világgazdaság szerint a Magyarországra érkezett munkavállalók száma 2017-hez képest drasztikusan nőtt: míg két éve a lista első három küldő országából összesen 11 464 munkavállalót regisztráltak harmadik országból, addig tavaly már 34 744-et.

A legjobb európai egyetemek

Share.

About Author

Leave A Reply