Újságíróból németországi kamionos

0

Ahogyan szűkül a magyarországi médiapiac, úgy lesz egyre nehezebb újságíróként elhelyezkedni. Különösen igaz ez akkor, ha az embert egy olyan laptól rúgták ki, amit valamelyik kormányközeli cég vett meg.

Így járt Fröhlich András is, aki korábban bő tíz éven keresztül dolgozott a Pannon Lapok Társaságnál, az utolsó időszakban mint a Veszprém Megyei Napló egyik szerkesztője.

Őt 2014-ben bocsátották el tíz másik szerkesztővel együtt, igaz, nem politikai meggyőződése miatt és maradt is volna a lapnál. Az újságíráson kívül semmi máshoz nem értett, és a családját is el kellett tartania.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

„Kimondva kimondatlanul, nem lehetett minket sehova se felvenni, mert a Fidesz küldött el minket. Ez egyfajta stigma lett, hogy ha egy Fidesz-bérenc elküld, akkor te nem fogsz elhelyezkedni” – mondta a 24.hu-nak.

Mivel lehetőségei szűkösek voltak, úgy döntött, kamionsofőr lesz Németországban. Így is történt, letette kamionra a vizsgát és azóta külföldön dolgozik.

Azt mondta, kiábrándult mindabból, ami az országban folyik, a németek mentalitása pedig mindig közel állt hozzá. Azzal szokott viccelni, hogy 10 évesen is már kamionsofőr akart lenni, amit most, 50 éves korában valósít meg.

„Mindig külföldi maradsz”

Share.

About Author

Leave A Reply