Újabb piaci rést talált az Uber

0

A repülő taxik ideje még nem jött el, de ez nem azt jelenti, hogy az Uber ne találna megoldást arra, hogy könnyebben juttassa el utasait Manhattanből a John F. Kennedy repülőtérre.

A cég bejelentette, hogy helikoptereket fog közlekedtetni Lower Manhattan és a reptér között. A szolgáltatás július 8-án indul. Az Uber Copterrel jóval könnyebben és gyorsabban, mindösssze nyolc perc alatt lehet kijutni a reptérre.

Az út mindennel, tehát a földi közlekedéssel együtt sem több fél óránál. Ezt az utat sokan megteszik minden nap, és lehetőséget szeretnénk neki biztosítani arra, hogy sok időt takarítsanak meg – mondta Eric Allison, az Uber Elevete vezetője.

Az utazás 200 és 225 dollár közötti áron lesz elérhető fejenként, de ahogy az Uber-kocsik esetében, dinamikus árazás lesz érvényben a kereslettől függően. A helikopterezés nem olcsó, de valóban gyorsabb: kocsival 1-2 óra, vonattal 50-75 perc megtenni ezt a távolságot.

Az Uber Copter csak a cég hűségprogramjának Platinum és Diamond tagjai számára lesz elérhető.

A helikoptereket a HeliFlite, egy newarki központú cég üzemelteti majd. Mindegyik helikopteren két pilóta lesz szolgálatban. Az utasok két táskát vihetnek magukkal.

Az Uber Copter nem az első hasonló szolgáltatás. Márciusban a Blade Airport indította el három manhattani állomás, valamint a JFK, a La Guardia és a Newark reptér között közlekedő helikoptereit. Ezek ára 195 dollár fejenként, és ugyanúgy tartozik hozzá autós szolgáltatás is.

Mi borítja ki az Uber-sofőröket?

(Fotó: instagram.com/billionaireloom)

Share.

About Author

Leave A Reply