Újabb kör a világ körül

0

Utaztunk már nem keveset a magyarok ablakaiból kitekintve, ezúttal Kanadából indulunk, érintjük Új-Zélandot, Európa északi részét is, hogy végül a Balatonnál kössünk ki – minden fotót természetesen ti küldtetek be.

Kanada

Brit-Kolumbiából indulunk, egészen pontosan Kelownából, méghozzá Tamás segítségével.

Még mindig Kanada, azon belül is az ontariói Brampton, a fotót Péter lőtte.

Helga szintén az észak-amerikai országban él, a kép winnipegi házuk előtt készült.

Új-Zéland

Erika csak annyit írt a fotóhoz: ez egy új-zélandi reggel!

Nagy-Britannia

Anglia

Ha magyarok, akkor természetesen nem maradhat ki Nagy-Britannia sem. Helga londoni nappalijából készítette ezt a reggeli képet.

Szintén a fővárosból, annak North-Westminster részéből érkezett a következő kép, a kilátás az „irodából” a hátsó kertekre néz. „A kerítések teteje a helyi macskasztráda.”

Tamás Birminghamben él és fényképezett.

Skócia

Jácint képe East Calderben készült! „Akinek jó a szeme láthatja a Firth of forth-ot, és a rajta átívelő hidakat! Csoda jó hely!!” – írta.

Svájc

Elvira képe Bad Ragazban készült és egy csodás naplementét örökít meg.

Zoltán munkahelyi fotója.

Belgium

Brüsszeli esti kép, Nastasia alkotása.

Finnország

A finnországi Tamperéből érkezett egy üdvözlet. „A kép az erkélyen készült. Ha épp nem kint élvezzük az utolsó napos, világos napokat a közeli tóparton és erdőben, akkor itt szoktunk pihenni Yato cicával” – írta szerzője.

Norvégia

Még mindig Európa északi része, egészen pontosan Norvégia és Bergen, ahol Adrienn fotózta ezt a képet az ablakukból egy szeptember végi reggelen.

Dánia

Lilla és András Koppenhágában élnek, a fotóik alapján elég jó helyen. Ahogy elnézzük, a dánok sem feltétlenül a túlzott függönyhasználat hívei…

Németország

Dániából irány Németország, azon belül is a Baden-Württembergben fekvő Ulm, ahol Anna fotózott.

Gabriella képe Kirnben készült.

Piefke két képet küldött a télikertjükből az alsó-rajnavidéki Klevéből. „Az első a télikertünkből keleti irányba kitekintve: egy jellegzetes, migránshordák által már rég élhetetlenné tett német kertvárosi negyed, amelyben a Nyugattal együtt mi is haldoklunk…”

„A második pedig szintén a télikertből nyugat (még nyugattabb) felé: a legmagasabb pont Dél-Norvégia és az Eifel-hegység között, a Klever Berg a maga 100 m-ével. (Ez egy jégkorszaki moréna egyébként – róla több itt.) Az udvaron épp mélygarázsunk szigetelésjavítási munkái látszanak, lengyelek csinálják.”

Ausztria

Már Ausztriában járunk, de Tímea lermoosi balkonjáról a Zugspitze (Németország legmagasabb hegye) látszik.

Maradva a szomszédban, József Wennsben lőtte ezt a képet.

Magyarország

És meg is érkeztünk Magyarországra, egészen pontosan Szentendrére, ahol Tamás készített (mint írta: „sajnos épp kicsit felhős időben”) képet.

Búcsúzzunk Farkas Miklósné balatonfüredi fotójával.

Share.

About Author

Leave A Reply