Újabb jó hír az EU-n belül mobilozóknak

0

Megállapodás született az Európai Unión belüli telefonhívások percdíjának maximálásáról. Ami elég jó hír, aminél már csak az a jobb, hogy ugyan életbe csak 2020-ban lép, de szakértők szinte biztosak abban, hogy a szolgáltatók (mint a roamingdíjak esetében is történt) akár már korábban eleget tehetnek az előírásoknak.

Hivatalosan még nem fogadták ugyan el, de a fontosabb uniós intézményke megállapodtak abban, hogy 2020-tól legfeljebb 19 eurócent (nagyjából 60 forint) lesz a tagállamok közötti hívások percdíja, míg egy SMS nem kerülhet többe 6 eurócentnél (körülbelül 20 forint).

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Az új szabályokat még hivatalosan is jóvá kell majd hagynia az uniós társjogalkotó szerveknek, az Európai Parlamentnek és a tanácsnak. A BEUC európai fogyasztóvédelmi szövetség szerint az EU-n belül hívások díjai jelenleg 5 és 80 eurócent között alakulnak az uniós országokban.

A kritikus hangok szerint ugyanakkor pusztán szükségtelen populista intézkedésről, „politikai ködösítésről” van szó, mert az emberek egy jelentős része már most is ingyenes internetes telefon- és üzenetküldő szolgáltatásokat használ.

Bezárhat a legendás londoni magyar étterem

Share.

About Author

Leave A Reply