Új-Zéland is bekeményít

0

Ausztrália után Új-Zéland is szigorítja a bevándorlási szabályokat. Röviden összefoglalva azt mondhatnánk, a jövőben a „kiwik elsőként” elve érvényesül majd.

Alig egy nappal azután, hogy az Egyesült Államok és Ausztrália is bejelentette: szigorítja a szakképzett munkaerőnek szánt vízumok kiadását, hasonlóképp tett Új-Zéland is.

A bevándorlásért felelős miniszter azt mondta, átveszik a helyi munkaerőt előtérbe helyező hozzáállást, és ez nem túl jó hír azoknak a magasan képzett magyaroknak (sem), akik így terveztek munkát vállalni Új-Zélandon.

„A változtatások célja egy jobb egyensúly kialakítása, arra bátorítva a munkaadókat, hogy több helyi munkaerőt alkalmazzanak, fektessenek be a képzésükbe” – hangsúlyozta Michael Woodhouse.

Külföldi állások százával és csak rád várnak!

A változtatások nyomán a munkaadóknak minimum 49 ezer új-zélandi dolláros (kb. 10 millió forintos) fizetést kell adniuk a képzett külföldi munkavállalóknak. Aki ennek közel a dupláját, 73 000 dollárt kap, az már magasan képzettnek számít majd.

Tavaly több mint 70 ezer ember vándorolt be Új-Zélandra, a migráció a szeptemberben esedékes parlamenti választások egyik fontos témája lesz – jegyezte meg a Telegraph brit lap.

Share.

About Author

Leave A Reply