Új szuperkocsit készít az Aston Martin

0

Projekt 003 kódnéven fut az új kocsi, mivel a Valkyrie, a valaha volt legerősebb és leggyorsabb Aston Martin a 001-es, és a Valkyrie AMR Pro a 002-es. A brit márka közölt egy talányos képet is a középmotoros autóból, amelyből mindössze ötszázat gyártanak.

Egyelőre annyit tudni az új szuperkocsiról, hogy a motor turbós lesz, hibrid rendszerrel összekötve. Szakírók azt valószínűsítik, hogy V6-os motort hajtja majd.

Az Aston Martin azt bejelentette, hogy márciusban a genfi autószalonon mutatják be a kocsit. Összesen ötszázat gyártanak belőle, az első vásárlók 2021 végén ülhetnek bele. Az árát 1 millió font körüli becsülik, a limitált kiadás és a szuperautó státusz miatt.

Az új kocsi nem a Valkyrie utódja, de a kapcsolat látható a szépen ívelt formákból. A 003 is aktív aerodinamikával rendelkezik majd, vagyis egy olyan elektromos rendszerrel, amely automatikusan igazítja a szárnyak szögét annak érdekében, hogy maximálja a tapadást és a sebességet. Ugyanígy aktív felfüggesztési rendszert is kap az autó.

„A Valkyrie-t mindig egy egyedi projektnek tekintettük, ám az is fontos számunkra, hogy örökséget hozzunk létre, egy olyan utódot, amely szintén új normákat alakít ki a saját területén belül a hiperautók között” – mondta Andy Palmes, az Aston Martin vezetője.

Szakértők szerint végsebessége 320 kilométer / óra lehet, és három másodpercen belül gyorsulhat 100-ra.

A 20 millió dolláros Aston Martin

Share.

About Author

Leave A Reply