Új szuperautóval jön a Bugatti

0

Az új Bugatti a Chiron drágább változata lesz, ami nem csekélység, hiszen az eredeti is 3 millió dollárba kerül. Az új Bugattiból mindössze 40 darabot gyártanak és augusztus végén mutatják be.

Egy ideje pletykáltak már egy új Bugattiról, és most hivatalossá is lettek az eddigi sutyorgások: augusztus 24-én jön a Divo. A névről csak annyit, hogy azt az 1920-as évek autóversenyző-legendájáról, Albert Divóról kapta, aki természetesen Bugattival versenyzett és nyert.

Sajnálatos módon az autógyár eddig elég keveset árult el az új kocsiról, az biztos, hogy a Chiron alapjára épül majd, könnyű lesz és úgy gyorsul majd, mint egy vadállat.

Ez is volt a cél, mármint a gyorsulás, ugyanis az autó a hírek szerint 2,5 másodperc alatt éri majd el a 100 km/órás sebességet, amivel leveri az összes vetélytársat. Talán ennek is köszönhető, hogy a végsebesség esetében rémes kompromisszumot kell kötni, az ugyanis a szánalmas 385 km/óra lesz csupán… (nekünk legyen mondva).

„Szeretnénk világszerte elkápráztatni az embereket. Ezzel a projekttel a Bugatti csapatának lehetősége nyílt arra, hogy egy villámgyors, jól kezelhető, még az eddiginél is erősebben a teljesítményre összepontosító módon határozza meg a márka DNS-ét” – írta közleményében a Bugatti elnöke, Stephan Winkelmann.

Mindezért egészen pontosan 5 millió eurót (5,6 millió dollárt) kell majd kifizetni azoknak a szerencséseknek, akiknek nem csupán a pénzük, de a lehetőségük is meg lesz rá. Az autó világpremierje augusztus 24-én lesz a kaliforniai The Quail – A Motorsport Gathering nevű rendezvényen.

Arábiai Gazellák különleges klubja

Share.

About Author

Leave A Reply