Új őrület hódít a svédeknél

0

Az egy dolog, hogy a testmozgás jó és fontos, az meg egy másik, mit szólnánk hozzá, ha a munkahelyünkön kötelező lenne. Tényleg, te mit szólnál hozzá?

Márpedig az új svéd őrület nem más, mint hogy a munkáltatók kötelezővé teszik a rendszeres testmozgást az alkalmazottaknak. Ilyen cég például az egykori teniszező által alapított, és a nevét viselő Björn Borg, ahol két éve minden pénteken, munkaidőben közösen mozognak a stockholmi központ mellett.

Henrik Bunge igazgató döntése értelmében ráadásul az állásával játszik az, aki esetleg ellógná a kötelező mozgást, mert az a vállalati kultúra része.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A kezdeményezés fő célja általánosságban a termelékenység, a jövedelmezőség növelése, és a dolgozók közötti jó kapcsolatok ápolása.

A szakemberek szerint a közös sport előnye, hogy ilyenkor megszűnnek a hierarchikus kapcsolatok, és egymástól távoli szektorokban dolgozó emberek között is kommunikáció alakul ki.

Van azonban, aki nem örül annyira az új őrületnek, többek között A wellness szindróma című könyv szerzője, Carl Cederstörm, aki szerint túlzott a kötelező munkahelyi testedzés elrendelése.

„Amikor elkezdesz úgy gondolkodni, hogy jobb anya vagy jobb apa vagy, ha edzel, eljuthatsz addig a pontig, hogy kevésbé jó embernek tartod azokat, aki nem élnek egészségesen, akik túlsúlyosak vagy dohányoznak” – fejtegette.

Az igazi kultúrsokk: meztelenül a főnökkel

(Fotó: corporate.bjornborg.com)

Share.

About Author

Leave A Reply