Új munkát találni Londonban

0

A nanny munka egyik sajátossága, hogy egy idő után „lejár a mandátum”, hiszen megnőnek a gyerekek. Így járt Hanna is, aki két év után köszönt el egy családtól, ahol a gyerek ősszel kezdi az iskolát és bár számítanának rá, neki az óraszámok drasztikus csökkenése miatt már nem nagyon éri meg. Így aztán most munkát keres.

„Bár hálás vagyok az elmúlt 2 évért, a személyes munka ellenére és a gyerekek hozzám való kötődése ellenére is, ez csak munka nekem. Nekik pedig csak egy alkalmazott voltam, aki ott volt, mint a jobb kezük és lehetővé tette, hogy a munkájuk idejére és a szociális életük óráira legyen gyerekfelügyelet.

A nanny munkákban sokkal jobban benne van az ember, mind lelkével, mind személyiségével. De ha a körülmények változása mást diktál, be kell csukni az ajtót és továbbállni.

Nehéz szembesülnöm azzal most, hogy a kényelmes, bejáratott komfortzónámból ki kell lépnem ismét. Bújnom kell az állásportálokat, írogatni ügynökségeknek, CV-ket küldözgetni és telefonálgatni.

Stresszhelyzet…ismét.

Amennyire alulértékelt munka az enyém, annyira kacifántos az állás procedúra. Itt nem csak az számít, hogy hány éved és milyen van tapasztalatod, de a személyiséged is nagyon fontos.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Első benyomásra a CV-d után, egy személyes találkozó alkalmával szimpatikus leszel-e az anyukának, és vagy te szimpatikusnak találod-e a anyukát/családot. Mivel a házukban fogsz dolgozni, közvetlen főnököd a szülők, ha első benyomás nem jó, akkor ott elbukott rögtön a procedúra.

Nanny munka van dögivel, de nem mindegy milyen óraszámban, hány napot és hány óráig akar dolgozni az ember. Köszönöm nem kérek olyan munkákból, ahol reggel 7:30-kor ott kell már állni a konyhában, majd este 7:30-kor még ugyanazt a konyhát kell takarítanom. Heti 60 órában életem nem lenne.

Emellett meg halomban állnak az olyan munkák, amik a túrósra nem elegendőek. Heti 5 napra 25-30 órás pozíciók, amik pont azt fedeznék, hogy eltengődj Londonban és túlélj hónapról hónapra.

Mivel már 8 éve benne vagyok a gyerekgondozásban, s dolgoztam mindenféle órákat és napokat, egyre finnyásabb vagyok. Nekem van életem, táncra járok stb, emberi időben óhajtok végezni és nem hajnalok hajnalán kelni.

A hely is baromi fontos. A város másik végébe nem fogok napi 2 órát oda-vissza utazni egy munkáért. Az angol kertváros szélén lakom, az elmúlt 5 évben mákkal mindig helyben volt melóm, ahova rollerrel elgurultam. Nagyon bízom a hasonló folytatásban.”

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el!

Kerékpáros közlekedés Los Angelesben, Londonban és Budapesten – hallgasd meg a beszélgetést!

Share.

About Author

Leave A Reply