Új luxusmotorral jön Keanu Reeves

0

Új motort dob piacra a hollywoodi filmsztár tulajdonában lévő Arch Motorcycle. A KRGT-1 felturbózott, frissített változata jövőre érkezik, de pár érdekességet azért már lehet róla tudni.

Az Arch Motorcycle Co.-t még 2007-ben alapította Gard Hollinger mérnök-tervező és Keanu Reeves. A fejlesztést nem kapkodták el, 7 évükbe került, hogy 2014-ben előálljanak az első típussal, ami a keresztségben az Arch KRGT-1 nevet kapta.

Most ezt modernizálták, nem is kicsit: komolyabb ráncfelvarráson esett át a karosszéria, a felfüggesztés, a fékrendszer és ergonómiai változtatásokat is végrehajtottak a motoron. Összességében több mint 150 egységen mintegy 20 nagyobb változásnak lehetünk szemtanúi.

„Az új KRGT-1 hű marad az eredeti célunkhoz, miközben sikerült továbbfejleszteni és finomítani a dizájnt és a teljesítményt, ezzel is javítva a motorozás élményén” – dicsérte a portékát Gard Hollinger.

Az eredeti motort egyébként az iparágban jól ismert S&S Cycle és a Baker Drivetrain segítségével építették meg. A továbbfejlesztett változat áráról nem érkeztek hírek, de az eredeti darab 78 ezer dolláros (23,4 millió forintos) ára elég jó kiindulópontnak tűnik.

Keanu Reeves egyébként anno azt mondta, amikor elkezdték összehozni a motort, elsősorban az lebegett a szemük előtt, hogy azzal kényelmesen lehessen hosszú utakat megtenni, így minden döntés előtt ezt a szempontot mérlegelték.

A színész szerint a motor lényege (és nyilván egy kisebb gyártó előnye, tesszük mi hozzá), hogy szinte mindent a vevő kívánságára alakítanak igény esetén.

(Fotó: archmotorcycle.com)

A filmtörténet legnagyobb kihagyott ziccerei

Share.

About Author

Leave A Reply