Új korszak küszöbén

0

Uncle Joe visszatért Dubaiba, hogy aztán tovább is induljon a sivatagba. Új korszak kezdődik a számára.

„A hallban vártam a sofőröm, aki pontosan 8-kor érkezett, ahogy a könyvben írva vagyon. Mint kiderült, ő pakisztáni srác, és másfél órás útnak nézünk elébe, a szemerkélő esőben.

Imádom az esőt a sivatagban. Egyfajta nemistudomhogyanmondjam, de jó érzéssel tölt el, bár sok hasznot nem hajt ott: pillanatok alatt beissza a homok és volt nincs.

De akkor is: imádom azt az érzést, amit megmozgat bennem és imádok sétálni alatta, vagy csak állni és néha felfelé nézni. Nem is értem még itthon sem, látva a sok, esőben nyakát behúzva szaladó népeket. Mintha félni kellene ettől, ehhh!…

Elvégre egyfajta csodája ez a világnak, a csodákra pedig minden gyerek fogékony. Legalábbis én úgy gondolom… (…)

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Jó egy óra múlva lekanyarodtunk a hibátlan, majdhogynem nyílegyenesen futó többsávosról (négy oda, négy vissza) délnyugatra, ahol a tevére figyelmeztető jelzést komolyan kell venni.

A sivatagban rengeteg tevetenyésztő kis – hogy is mondjam – manufaktúra található, pár bódé, lakókocsi, generátor, egy kút, kerítések, itatók, árnyékot adó tetők és slussz. Elvégre a teve igénytelen, mint a Trabant.

Persze, mint megtudtam a teve versenyeken induló egyedek értéke több millió is lehet. Dollárban.

A zárt helyen tartott értékes tevék mellett rengetegen bóklásznak csak úgy, mindenféle felügyelet nélkül. Mi is magunk mögött hagytunk jó néhány, az út mellett sertepertélő csapatot.

Aztán balkanyar, és már ott is állt a két tábla, mutatva, hogy megérkeztünk. A távolban számtalan lakókocsi, autó, tartály, vibrátor, antenna és egyéb kiszolgáló cucc mutatta, hogy bizony ez tényleg az ARGAS UAE 1-es kutatócsoportjának a lakóhelye. (…)

Megejtődött az első ebéd és bár konyhánk nincs – egy catering cég gondoskodik rólunk (jáj, nehogy balesetet szenvedjen az a drága autó) -, a menü tűrhető (értsd: extrahiperszuperződ, összevetve azzal a gasztronómiai Hiroshimával, amit a kínaiak elkövettek), szóval: jó lesz ez!”

A teljes posztot jó sok fotóval itt találjátok.

A Boldogságminisztérium

Share.

About Author

Leave A Reply