Új házat vett LeBron James

0

Az NBA történetének egyik legjobb kosarasa már egy ideje keresgélt magának új otthont Los Angelesben. A jelek szerint most megtalálta, igaz, ez 39 millió dollárjába kerülhetett.

Az észak-amerikai profi kosárlabdabajnokság két éve Clevelandből Los Angelesbe szerződött sztárja az egyik legmenőbb környéken, a Beverly Hills Post Office néven ismert részen talált magának új otthonra egy színes, mediterrán jellegű ingatlan képében.

Az egyhektáros birtokon fekvő épületegyüttes története sem akármilyen. Az 1930-as években épült ingatlan évekig a kor egyik sztárszínésze, Charles Boyer otthona volt.

Amikor a negyvenes években felbontotta az öt nagy stúdió egyikének számító RKO Pictures-szel a szerződését, a cég a megállapodás részeként kivásárolta őt az ingatlanból.

Akkoriban az RKO Howard Hughes fennhatósága alá tartozott, így a XX. század első felének és közepének egyik legfontosabb szórakoztatóipari vezetője lett a tulajdonos, bár soha nem költözött be. Inkább bérbe adta Katharine Hepburnnak, aki karrierje csúcsán végig benne lakott.

Howard Hughes aztán eladta az ingatlant, ami több (nem híres, de gazdag) tulajdonos kezén is átment, mígnem 1986-ban az amerikai szappanopera korszakos alakja, William J. Bell és felesége 2,9 millió dollárért megvette.

William J. Bell 2005-ben elhunyt, felesége azonban egészen idén év eleji haláláig a közös otthonban maradt. Halála után a ház piacra került, 39 millió dollárt kértek érte. Így vette meg LeBron James (noha abban nem lehetünk 100 százalékig biztosak, hogy pontosan ekkora összegért).

A birtokon legkevesebb négy különböző épület áll, a teljes ingatlant kamerák és vaskos kerítés őrzi, a házhoz egy filmbeli hatást keltő felhajtó vezet.

Odabent a fa és kő uralkodik, egészen grandiózus a nappali, a könyvtárszoba a beépített szekrényekkel, a kandallós (egyébként összesen hét van belőle a házban) moziterem és még sorolhatnánk. A két vendégházról is érdemes megemlékezni, miként a kivilágítható teniszpályáról.

A legdurvább azonban alighanem a káprázatos panoráma a városra, a Csendes-óceánra és a Catalina-szigetre.

A legdrágább alaszkai ház

(Fotó: hiltonhyland.com)

Share.

About Author

Leave A Reply