Üdvözlet a Határátkelőn!

35

Az alábbiakban szeretnénk végigvezetni a Határátkelő vadonatúj oldalán, bemutatni, hogyan épül fel az oldal, mit hol találsz, milyen funkciók hogyan érhetők el. Reméljük, megszereted majd ezt a közösségi-információs oldalt, sokat jársz erre, és sok ismerőst szerzel majd a világ minden tájáról!

A többes szám esetünkben azért indokolt, mert egy ilyen oldal üzemeltetéséhez egy ember már nem elég, úgyhogy most ketten vagyunk, és ha minden jól megy, leszünk még többen is – akár a ti segítségetekkel.

Lássuk az oldalt, induljunk el felülről!

Kezdjük a legegyszerűbb résszel, a következő képen a címlapot látjátok, rögtön 8 induló írással. Ebből öt automatikusan, pár másodpercenként lapozza magát (persze te is megteheted, ha a nyilakra kattintasz), három kisebb pedig ott figyel a jobboldalon. Ezt nem is ragoznánk túl, hiszen minden teljesen egyértelmű.

Így lapozhatsz a nyitóposztok között.

Így lapozhatsz a nyitóposztok között

 Országok szerinti keresés

Ez is adja magát, de azért megmutatjuk: aki ismeri a Határátkelő blogot, annak ismerős lehet a legördülő menü rendszere, az országokat földrészenként csoportosítottuk, a kurzort az adott földrész fölé húzva megjelennek az országok, innen már csak egyetlen kattintás, és olvashatod a téged érdeklő országról szóló személyes posztokat, híreket, információkat.

Országok listája

A közösség

A következő képen az oldal egyik legfontosabb funkcióját láthatjátok, ez pedig nem más, mint a közösségi élet. Annyira fontosnak gondoltuk, hogy több helyen, jól láthatóan kattintható a bejelentkezés, legelőször is fent a jobb sarokban. Mint látható, itt regisztrálhatsz (vagy ha már megtetted, amire erősen buzdítunk, akkor jelentkezhetsz be), nézheted meg az egyes csoportokat és a tagokat.

Regisztrálja, jelentkezz be!

Bejelentkezés

Mint említettük, az oldal több pontján is bejelentkezhetsz, például itt középtájon mindjárt két helyen is, biztos, ami biztos. Alatta pedig sorjáznak a cikkek, a jobb hasábban pedig a tagokat és aktivitásukat láthatod.

Bejelentkezés, tagok

Eddig minden jól ment, nézzük, mi történik a regisztráció során! A fiók tulajdonságaihoz sokat nem kell hozzáfűzni, olyan regisztráció, mint bárhol máshol, ugyanazokat az információkat is kell megadni. Profilod kialakításánál viszont érdemes pár gondolat erejéig elidőznünk, ugyanis ez egy nagyon fontos része az egész oldalnak.

Miért kell megadni az országot?

A kérdés jogos, a válasz pedig tulajdonképpen meghatározza az oldalt filozófiáját: azért, mert azt szeretnénk, ha könnyen egymásra találnának az ugyanazon országban élők, illetve azok, akik még csak fontolgatják a határátkelést, de már tudják, mely ország(ok) érdekli(k) őket.

A Határátkelőn a közösségépítést nem (csak) a már meglévő ismeretségre, hanem a földrajzi helyekre, lakhelyekre, célországokra szeretnénk építeni. A blog működése során ugyanis az volt a tapasztalat, hogy az emberek általában így keresik egymást, és mennyivel egyszerűbb eleve olyanokkal leállni beszélgetni, akik abban az országban élnek, ahol én, vagy ahová én költözni szeretnék!

Mi a helyzet a várossal?

Éppen ezért lehet megadni a várost is: mert hiszünk abban, hogy a magyarok szívesen keresgélnek ismeretséget a velük egy városban, vagy közeli településen élők között, illetve ha csak utaznánk valahova, akár is lehet így itt ismeretséget szerezni.

Bejelentkezés aloldal

Információs sáv

Tovább haladva az oldalon egy újabb fontos rovathoz érkezünk, ami az Elintézendő ügyeink címet viseli. Aki az elmúlt hetekben követte a blogot, annak ismerős lehet, aki nem annak eláruljuk, hogy itt olyan írások szerepelnek, amelyekben megpróbáltuk összeszedni mindazon információkat, fontos linkeket, melyek segíthetnek egy-egy országban az ügyintézés, letelepedés, lakáskeresés, közlekedés, stb. területén, illetve Magyarországon az indulás előtti elintézendőkben.

Próbáltunk (közösen veletek) a legfontosabb országokra koncentrálni, ezért ezek a cikkek állandóan címlaposak lesznek majd, illetve egy-egy változás lehet bennük, de a cél az, hogy aki információt keres, az gyorsan, egy kattintással megtaláljon mindent, ne kelljen keringenie a neten.

Elintézendő ügyeink

Fórumok és blogok

Ha tovább görgetünk lefelé, majdnem a lap alján a jobb hasábban találjuk a Fórumok listáját. Természetesen bárki indíthat fórumot, legyen a téma a németországi lakásbérlés, az amerikai iskola, de akár meg lehet itt tárgyalni azt is, hogy milyen mobiltelefonba érdemes beruházni – rátok van bízva.

A Blogjaink felirat alatt három címet láthattok (Kívül tágasabb, Gazdagisztán, AnyaMama), ezek azok, melyek már a Határátkelő blogon is kint szerepeltek kedvencekként.

Ide azért emeltük be őket, hogy legyen még plusz tartalom az oldalon, azaz ha valaki szívesen olvas a nagyvilág érdekességeiről, sztárok otthonaiban kalandozna, megnézné a legmenőbb autókat, jachtokat, esetleg a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdések, témák érdeklik, akkor itt reményeink szerint talál magának olvasnivalót.

Fórumok és blogok

Most hirtelen ennyi jutott az eszünkbe, nyilván lesznek még kérdések, megpróbálunk minél gyorsabban és pontosabban válaszolni rájuk. Addig is jó kattintgatást, kezdjétek használni a Határátkelőt, ami remélhetőleg tényleg azzá válik, aminek szántuk: a határátkelők közösségi-információs központjává!

Az oldal még nincsen teljesen kész, hiszen az ígért chatfunkció és az Üzenőfal kicsit várat magára – hatalmas lendülettel dolgozunk rajta, és valamikor a jövő év elején élesednek ezek is, hogy (remélhetőleg) teljes legyen az élmény.

Share.

About Author

35 hozzászólás

 1. Atyaég, ennyi idö alatt a Nemzeti Bank hálózatába is bejutottam volna, ha egy kicsit komolyabban venném az IT-t….
  Na akkor ismerkedjünk….
  Elsö kattként a Németország fül….. “Page Not Found”.
  Ugye ez még valami nagyon kísérleti verzió ???????

  De azért csók mindenkinek….. (na majdnem mindenkinek) 🙂

  • Mindenekelőtt üdv! 🙂 Nálam a Németország aloldal tökéletesen működik, van fönt jó pár poszt is, szóval nem tudom, mi lehet a baj. Próbáld meg még egyszer, és ha nem megy, küldj egy screenshotot, mert csak így tudunk érdemben lépni. Köszi!

 2. No, akkor ide is… Üdv Mindenkinek!
  Újként meglepően gyorsan sikerült a regisztráció, a kommentelést még tanulnom éééés gyakorolnom kell:) Az oldal tetszik, és ha nem is mindig fogok bejelentkezni, kommentelni, azért mindennap benézek ide.
  Jó olvasni Titeket, így ismeretlenül is nagyon be tudjátok aranyozni a napomat:)
  MT

 3. Sziasztok! Régóta csak olvasom a blogot, ide már regisztráltam is gyorsan. 2015-ben tervezek költözni. 🙂 Remek az új oldal, Határátkelő, köszönjük szépen!

 4. Bocs, nem fikázni akarok -még ha néha úgyis nézne ki- , csak gondolom nem árt tudnotok, hogy mi nem, vagy nem jól müxik … Ld. pl. mailemet iOS/Chrome ügyben.
  HAJRÁ !!!!!!!!

 5. Hibákat ide szabad reportolni? Safarin a csoport létrehozása gomb elbújt a fölötte lévő box alá, és csak egy kék csík látszott ki belőle.

 6. Nekem kb. 70% látszik… és nem tudok képet feltolteni, ezért:
  A feltöltés sikertelen! A hiba: File is empty. Please upload something more substantial. This error could also be caused by uploads being disabled in your php.ini or by post_max_size being defined as smaller than upload_max_filesize in php.ini.

 7. Kedves HA!
  Mi a búbánat kell ahhoz, hogy a kommentjeimet átengedd rögtön. Nagyon hülyén hat, hogy hozzászólok és már egészen más a téma, amikor megjelenik. Mindent megígérek, jó kislány leszek, nem provokálok, nem szitkozódom, módjával politizálok.
  Légyszi…

  • Sajnos ebben a rendszerben kell pár komment, mire automatikus lesz a beengedés. Szóval még pár hozzászólás és nem kell majd várnod. 🙂

 8. Huszár Katalin on

  Szia, csak az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő elteltével kapok ellenőrző kódot az mélcímemre? Köszi.

Leave A Reply