Tudtad, hogy a munkád feléért nem kapsz egy fillért sem?

0

Egészen érdekes adatokat közölt a KSH. Eszerint a teljes magyar lakosság az összes idő 26,3 százalékát töltötte munkával, de ennek csak kisebb hányadáért kapott fizetést is.

A magyarok összes idejük 15 százalékát olyan munkával töltötték, amiért nem jár fizetés, úgynevezett láthatatlan munka, míg a bruttó hazai termékbe (GDP) beletartozó termelőmunkára, amiért fizetést is kaptak, csak az összes idejük 11,4 százalékát fordították – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal kiadványából.

Fizetetlen munkának minősül mindaz, amit a lakosok a családtagjaik ellátása során végeznek, vagy ha ellenszolgáltatás nélkül segítenek más háztartásoknak, illetve ha szervezeten keresztül végeznek önkéntes munkát.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A Világgazdaság összeállításából kiderül, hogy a fizetetlen, háztartási és önkéntes munkára fordított idő nagyságrendben hasonló a fizetett munkaidőhöz, mégis láthatatlan marad, amikor az ország gazdasági teljesítményét mérik.

A fizetetlen tevékenységek 95,9 százalékát a lakosok saját háztartásukban végzik, 3,9 százaléknyit más háztartásokban segítenek, 0,2 százalék pedig önkéntes munka.

Nincs munkád? Menj Máltára!

(Fotó: pixabay.com/smpratt90)

Share.

About Author

Leave A Reply