Trump zseniálisat húzott

0

Az amerikai elnökre sok mindent lehet mondani, de azzal nem lehet vádolni, hogy ne használná kíméletlenül az előtte megnyíló lehetőségeket. Most sem tett másként a demokrata Joe Biden elszólása után.

Joe Biden demokrata elnökjelölt a múlt héten hatalmas felháborodást okozott, amikor egy rádióműsorban a következőket mondta: „Figyeljen ide, ha még mindig nem tudja eldönteni, hogy engem válasszon, vagy Trumpot, akkor maga nem is igazán fekete.”

Ugyan Joe Biden elég gyorsan rájött (vagy a tanácsadói elég gyorsan felhívták rá a figyelmét), hogy ritka nagy ostobaságot mondott, elnézést is kért már szombaton, de a baj már megtörtént.

Ráadásul Donald Trump nem az a politikus, aki egy ilyen ziccert kihasználatlanul hagy. Most sem tette, olyannyira, hogy a hétvégén már árulta a „You ain’t black” (Maga nem igazán fekete) feliratú pólókat… és hogy nehogy félreértés legyen, az idézet alatt ott díszeleg Joe Biden neve.

A pólókat a saját, hivatalos kampányoldalán árulja az amerikai elnök, a modell természetesen egy fekete nő.

Mindezt egy nap alatt… nem semmi teljesítmény.

Visszatérve a műsor visszhangjaira, sokan vádolták rasszizmussal Joe Bident. Természetesen Donald Trump sem habozott kihasználni a helyzetet, pillanatokon belül kint volt a videó, melyben rasszistának nevezi demokrata ellenfelét.

„Nem kellett volna ilyen nagyképűnek lennem. Soha, soha, soha nem vettem készpénznek az afrikai amerikai közösség támogatását. Nem lett volna szabad ilyen okoskodónak lennem. Senkinek nem lenne szabad semmilyen pártra szavaznia a bőre színe, a vallása vagy a társadalmi háttere miatt” – fogalmazott.

Mivel Joe Biden (lévén nyolc évig az első afrikai amerikai elnök, Barack Obama alelnöke) egyik erőssége éppen a fekete közösségen belüli magad támogatottsága, mostani megszólalása brutális politikai hiba, amit persze republikánus ellenfele, a jelenlegi elnök maximálisan ki is használt.

Így megy ez…

Kitört a balhé Trump egyik fotója miatt

(Fotó: shop.donaldjtrump.com)

Share.

About Author

Leave A Reply