Trump megerősítette: kinyírná a vízumlottót

0

Az amerikai elnök évértékelő beszédében szót ejtett (naná!) a bevándorlásról is, és miközben elsősorban az illegális migrációt ostorozta, mondott olyat is, ami nekünk, magyaroknak is érdekes lehet.

Azt most fedje a feledés jótékony homálya, hány magyar él és dolgozik jelenleg is törvénytelenül az Egyesült Államokban, koncentráljunk inkább azokra, akik hivatalos úton jutnának ki.

Például a zöldkártya-lottóval, amiről Donald Trump már korábban is rebesgette, hogy megszüntetné, és a beszédben ismét felmerült ez a kérdés. Az amerikai elnök konkrétan sürgette a vízumlottó gyakorlatának felszámolását.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Ehelyett „érdemeken alapuló” bevándorlást szorgalmazott (nyilván nagyjából a kanadai vagy ausztrál mintát követve), és állást foglalt a családegyesítés címén folytatódó bevándorlás ellen, kivételként említve a házastársak és kisgyermekek esetét.

Két mondatban érdemes felidézni a bevándorlással kapcsolatos többi gondolatát is. Az amerikai elnök megfogalmazása szerint „tisztességes kompromisszumot” ajánlott a kongresszus ellenzéki, demokrata tagjainak.

Ez annyit tesz: lehetőséget adnának arra, hogy „az állampolgársághoz vezető utat” teremtsenek 1,8 millió olyan ember számára, akiket gyermekként illegálisan vittek be az Egyesült Államokba.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Share.

About Author

Leave A Reply