Trópusi sziget Berlinben

0

Nem, nem őrültünk meg, ez a trópusi sziget persze egy élménypark a német fővárosban, ahová az Élet a határon túl blog szerzője látogatott el a családjával. Vegyes tapasztalatokat szerezve…

„A Tropical Island egy nagy csúszdapark, mely trópusi élményt kínál az oda ellátogatóknak. Valójában egy óriási hangár lett átalakítva azon célból, hogy emberek sokasága tudja átélni a trópusi élményt, Németországban, hogy ez mennyire sikerülhet nem tudtuk.

Maga a hangár miatt már eleve érdekes lehet a hely, mivel én speciel nem szeretem a csúszdaparkokat, de az átalakítás azért mégiscsak érdekelt, valamint a honlapja szerint nem néz ki rosszul ez az egész, gondoltam nézzük meg. (…)

A hangár egyébként jól néz ki, trópusi növények, többféle part és medence várja az érdeklődőket, és nyugágyak. No igen, sokkal több ember volt, mint nyugágy, sokkal sokkal több, így három kör mászkálás után fel is adtuk azon tervünket, hogy aznap még leülünk.

Aki egy ilyen helyre kitalálta a homokos partot, az nem nagyon gondolta át, mivel a medence mellett tényleg csodás homokos a part, de pont azért mivel a medence mellett van, a nap meg ugye nem süt be, így a homok vizes és hideg.

Először gondoltam, hogy oda terítjük le a törülközőket, de azután annyi homokba taposott vizes törülközőt láttunk, hogy az uram azt mondta, hogy ez hülyeség, és már most mehetnénk is haza. Egyet is értettem volna, ha nem lett volna velünk két gyerek, akik még próbáltak volna egy kicsit lelkesedni, de egyre kevésbé sikerült.

Néztük a térképet, a lehetőségeket, de semmi hely nem volt, ahová le tudtunk volna pakolni, végül találtunk egy szekrényféleséget, ahova legalább a táskánk, és a törülközőnk le tudtuk rakni.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Végre indulhattunk a vízbe, amiről azt gondoltuk jó lesz, mert legalább felmelegszünk, a hangárban ugyanis nem hogy trópusi meleg nem volt, de kifejezetten hideg fogadott minket.

Amolyan német trópus – gondoltuk mi, de kisebbik mondta, hogy nem, nem, amikor ő volt itt nyáron, akkor meleg és pára volt. Itthon még az uszodában is melegebb van. Arra gondoltunk, hogy mivel pár napja még meleg volt, nem számítottak a hidegfrontra és nem volt idő felfűteni a helyet, de teljesen mindegy mi a magyarázat engem nem vigasztal, irány a víz, legalább mozgunk kicsit. (…)

Annak ellenére, hogy hideg volt, nem volt hely hova lepakolni, kétszer kellett sorba állni, megpróbáltuk jól érezni magunkat. Azt mondtuk a lányoknak is, hogy ne hagyjuk magunkat zavartatni, mi ide azért jöttünk, hogy együtt legyünk, játszunk és jól érezzük magunkat, és ez csak rajtunk múlik.

Tartottunk egy kis, illetve hosszú ebédszünetet, mivel mindenhol iszonyat sorok voltak, kénytelenek voltunk beállni az egyikbe, de mindegy, kivártuk és megebédeltünk.

Itt legalább le tudtunk ülni, mivel felosztottuk erőinket, a csapat egyik fele sorban állt, a másik ülőhelyet keresett. Nagyon vidám dolog, hogy mindenfelé pici pintyek repkednek szabadon, itt is odajöttek némi élelmet kunyerálni, pont mint a verebek szoktak.

Ebéd közben megbeszéltük, hogy nyáron biztos szuper a hely, amikor kint le lehet teríteni a törülközőt, meg a nap felmelegíti a hangárt, nem fagy meg az ember sem kint, sem bent, de azt is megbeszéltük, hogy nem valószínű, hogy ezt ki fogjuk próbálni.”

A teljes élménybeszámolót itt találjátok.

Tíz dolog, amiért jó egy bajor kisvárosban élni

Share.

About Author

Leave A Reply