A trópusi Paradicsom, titkos politikai találkák helyszíne

0

Szigorúan titkos találkozó. Távoli, trópusi szigetvilág. Nemzetközi politikai cselszövés, melynek az amerikai elnök köre is részese. Nem, ezek nem egy kémfilm részletei, hanem a valóság.

Mintha egy kémfilmbe csöppentünk volna, pedig a New York Times cikke szerint a Seychelle-szigeteken valóban lezajlott egy találkozó egy Donald Trump közeli biztonsági cég tulajdonosa, egy orosz vezérigazgató és az Egyesült Arab Emírségek képviselője között.

Minket ebben az esetben nem a politika érdekel, sokkal inkább a helyszín, hiszen a Seychelle-szigetek egy igazán lenyűgöző luxusparadicsom Afrika partjainál, Madagaszkártól északra, Kenyától és Tanzániától keletre.

Az elszigetelt szigetvilág megőrizte természetes szépségét. Tengerpartjait hófehér homok borítja, fantasztikus formákba erodált sziklák és idilli pálmafák keretezik.

A szigetvilág egy eltűnt kontinens utolsó maradványa, mely millió évekkel ezelőtt süllyedt az óceánba. Francia és brit gyarmat is volt egykoron, ma önálló köztársaság, az Afrikai Unió tagja.

Mivel a szigetek 88 százalékát dzsungelek és erdők borítják, állat- és növényvilága elképesztően különleges. Az óriás teknősök őshonosak… és cetcápák látogatják rendszeresen az öblöket.

A cunami, ami 2004-ben tarolt az Indiai-óceánon, a szigetvilágot sem kímélte, egyes területek azóta sem jöttek helyre teljesen.

A lakosság az ültetvényes gazdálkodásból, halászatból és a turizmusból él. A GDP 55 százalékát adja a szigetre látogató évi 300 ezer turistából származó bevétel. Sok tengerparti luxusüdülő épült mostanában.

Mivel adóparadicsomnak is számít, sok piszkos pénz megfordul a gazdaságban. Néha botrány is kipattan ezzel kapcsolatban, legutóbb egy kazak bankár, egy ausztrál bank és egy izraeli üzletember ügyleteire figyelt a világ.

2017 januárjában történt a titkos orosz-amerikai találkozó egy tengerparti hotelben. Erik Prince, a Blackwater USA vezetője képviselte a Trump-adminisztrációt.

Kirill Dimitrijev, a Goldman Sachs korábbi munkatársa, aki jelenleg Vlagyimir Putyin külföldi befektetési alapját mozgatja, képviselte az orosz elnök érdekeit a találkozón.

George Nader, egy libanoni-amerikai üzletember a harmadik résztvevő, aki az Egyesült Arab Emirátusok korona hercegének képviseletében ment a találkozóra.

A találkozók helyszíne a Four Seasons három éttermének egyike volt a szigeten. Mindháromból elképesztő kilátás nyílik az óceánra.

Share.

About Author

Leave A Reply