Trollkodott a brit Királyi Posta?

0

A Dad’s Army (Az ükhadsereg) brit sitcom 50. évfordulójára új bélyegsorozattal jelentkezett a brit Királyi Posta. A bélyegeken a műsor jól ismert karakterei jelennek meg ikonikus mondataikkal. Mint a „Ne ess pánikba!” vagy a „Meg vagyunk áldva.”.

Ezeknek a bélyegeknek a megjelentetése elég furcsa egybeesés akkor, mikor a Brexit miatt többen felhívták már a posta figyelmét, hogy bélyeget kellene kiadniuk az uniós kilépés alkalmából.

Boris Johnson külügyminiszter például ezt mondta: „Az Európai Unió elhagyása monumentális pillanata lesz a brit történelemnek, szóval adjunk ki emlékbélyeget, hogy megmutassa a világnak, hogy benyaltuk a Brexitet.”

Bár azóta a Royal Mail többször is deklarálta, hogy nem adnak ki ilyen bélyegeket, az emberek a Dad’s Army bélyegek megjelenésekor a csúfolódó idézetek miatt mégis elkezdtek gyanakodni.

„Nem vagyok benne biztos, hogy ezek az új bélyegek a Dad’s Army 50. évfordulójának, vagy a Brexitnek, esetleg annak a világnak állítanak emléket, amelyben az USA elnöke egy Donald Trump lehet” – jegyezte meg egy kommentelő a Twitteren.

A Királyi Posta szóvivője viszont így nyilatkozott: „A bélyegek kizárólag a Dads’ Army 50. évfordulójára való megemlékezésként jelentek meg.”

Mivel a képviselők az elkövetkező napokat éppen a kivonulási törvényjavaslaton dolgozva töltik, a bulvárlapok nagyon jól szórakoznak az egybeesésen.

Háromfelé szakadhat Kalifornia

Share.

About Author

Leave A Reply