Tovább szorítana a bevándorláson a brit kormány

0

A bevándorlás szabályozásának szigorítása is szerepel a kormányzó brit Konzervatív Párt választási programjában, amely radikálisan csökkentené a külföldről érkező munkavállalók számát.

A három hét múlva esedékes előrehozott parlamenti választásokra kidolgozott program részletei szerint ha a Konzervatív Párt megnyeri a június 8-ai választásokat, úgy erősen bekeményít.

Például a jelenlegi ezer fontról kétezer fontra (csaknem 750 ezer forintra) emeli azt a járulékot, amelyet a brit vállalatoknak kell fizetniük az Európai Unión kívülről toborzott, szakképesítést igénylő állásokban foglalkoztatott minden egyes munkavállaló után. Ezt az összeget a kormány a brit munkavállalók szakképzésének fejlesztésére fordítaná.

Az Európai Unióból érkező munkavállalók bevándorlásának szabályozása is szigorodik, így az unión belüli szabad mozgás alapelvét a kilépés után Nagy-Britannia nem érvényesíti.

Angliai munkák a Határátkelőn! Keresgélj, vágj bele!

Theresa May kormányfő célja, hogy a kétszázezret jóval meghaladó jelenlegi szintről „néhány tízezer főre” kell csökkenteni az évenkénti nettó bevándorlást, bár ezt a tervet a Konzervatív Párton belül is többen megvalósíthatatlannak tartják.

John Osborne volt konzervatív párti pénzügyminiszter, aki jelenleg az Evening Standard című, nagy példányszámú, ingyen osztogatott esti lap főszerkesztője, vezércikkben fejtette ki véleményét, miszerint a munkaerő-vándorlás a világgazdaság által meghatározott viszonyok függvénye, nehezen korlátozható, a pártprogramban tehát kár volt erről szóló ígéreteket tenni.

(Fotó: twitter.com/Number10gov)

Share.

About Author

Leave A Reply