Tovább nehezedik az ausztráliai munkavállalás

0

Úgy tűnik, Ausztrália nagyon ráment a külföldről érkezett munkavállalók helyzetének nehezítésére. Nemrégiben bejelentették, hogy változtatnak vízumpolitikájukon és a jövőben elsősorban a helyi állampolgárok alkalmazását tartják szem előtt. Most csavarnak még egyet a dolgon.

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy Ausztrália megszünteti az úgynevezett 457-es munkavállalási vízumot, és egy új rendszert vezet be helyette.

Ennek értelmében elsősorban hazai állampolgárokat kell alkalmazni éppen az ő érdekükben az üres állásokban, és jobb angolnyelv-tudást, valamint szakmai képzettséget követelnek meg a külföldi munkavállalóktól.

Most az is kiderült, hogy az ország részben a külföldieket foglalkoztató munkaadókra kivetett adókból finanszírozná fejlesztési terveit a kedden előterjesztett költségvetési tervezet szerint.

A canberrai kormány milliárdokat szán a 2017 júliusában kezdődő pénzügyi évben a foglalkoztatottság növelésére és a kulcsfontosságú szolgáltatások biztosítására.

Mindez azt jelenti, hogy a külföldi munkaerő foglalkoztatóinak a határozott idejű munkavállalásra feljogosító vízummal rendelkezők után évente 1800 ausztrál dollárt, a határozatlan idejű vízum birtokosai után pedig 5000 ausztrál dollárt kell fizetni.

Share.

About Author

Leave A Reply