Tovább erősödő kivándorlás

0

Érdekes, az ember azt gondolta volna, hogy a Brexit esetleg visszaveti majd a közép-európai kivándorlást, ez a jelek szerint például Lengyelországban egyáltalán nem igaz.

Olyannyira nem, hogy a lengyel statisztikai hivatal (GUS) adatai szerint tavaly 120 ezren hagyták el Lengyelországot, ami 4,7 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A gazeta.pl szerint ma már 2,5 millió lengyel él külföldön, legalábbis ideiglenesen, ami statisztikailag a három hónapnál hosszabb külföldi tartózkodást jelenti.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

Az adatok ugyanakkor azt mutatják, hogy az országon kívül lévők 80 százaléka már legalább egy éve nem él Lengyelországban. A Brexit ellenére a fő irány továbbra is Nagy Britannia és Németország.

A szigetországban 788 ezer lengyel él (ez 9,4 százalékos növekedés egy év alatt), a németeknél 687 ezren vannak (itt a növekedés ötszázalékos volt) – emlékeztet a napi.hu.

Nagyot nőtt az Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Hollandiában, Írországban és Svédországban tartózkodó lengyelek száma is, viszont csökkent a Spanyolországba és Olaszországba tartóké.

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

Share.

About Author

Leave A Reply