A tökéletes boldogság dán receptje

0

Talán nem véletlen, hogy a dán nyelvben van külön szó a tökéletes boldogság érzésére… Ez nem más, mint a lykke, amiben nem kis szerepet játszik a munkahelyi légkör – már amikor az ember egyáltalán a munkahelyén dolgozik.

A dánok ugyanis magas szintű autonómiát és rugalmasságot élveznek a munkahelyeken, és gyakran végzik el munkájuk egy részét otthonról, ami komoly mértékben járul hozzá a lykke érzéséhez.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Minderről A Lykke kicsi könyve című könyvben írt Meik Wiking, aki azt is megvizsgálta, vajon bizonyos változtatások a munkahelyen – például pár nap otthoni munka – magasabb produktivitást eredményeznek-e.

A rugalmasan, gyakran otthonról dolgozó dánok 94 százaléka mondja azt, hogy elégedett a munkakörülményekkel – legalábbis az Eurobarometer jelentése szerint, amely 1973 óta méri a közvéleményt.

A boldogságuknak nagyobb mértékben oka lehet, hogy a dánok 58 százaléka továbbra is dolgozni fog, még akkor is, ha jó pénzügyi helyzetük miatt már nem is lennének rászorulva – írta a Business Insider.

Befogadás svéd módra

(Fotó: pexels/bruce mars)

Share.

About Author

Leave A Reply