Tök jó!

0

Halloween környéke hagyományosan a tök időszaka, nincs ez másként Svájcban sem, ahol a Pfäffikersee partján fekvő Jucker Farmon nagyon jópofa fesztivált is rendeztek a tiszteletére. A Svájc és más blog kalauzolt el oda minket.

„A falu főutcáját a falu közepén található útelágazásnál lezárták és elterelték a forgalmat, hogy a várható nagyszámú látogató autói egy ebből az alkalomból parkolóvá alakított réten állhassanak meg.

Innen aztán hosszú tömött sorokban zarándokoltak az emberek, köztük mi is, a farmra, ami a modern marketing iskolapéldája (minden létező szociális médián fönt vannak).

A gazdaságban minden a látogatók igényei szerint lett kialakítva. Az almaültetvény egy része 1.500 fától álló, 509 méter hosszú, izgalmas labirintus (felnőtteknek 5 frank a belépő, ezért 1 db alma is jár), szalmabála ház, játszótér, állatsimogató, étterem, kávézó, panoráma terasz, 400 fős rendezvényterem, bolt saját termékekkel és aktualitások várják a látogatókat.

Cégek számára akár 2000 fős rendezvénynek is tudnak helyszínt biztosítani. Jelenleg a tök az aktualitás, a téma pedig a rómaiak.

Ennek jegyében készültek hatalmas tök-installációk, mint pl. Julius Ceasar lovasfogattal és a tökfaragó verseny 2. helyezettje is Ceasart formázta meg az óriás tökből. Ezek addig láthatók a farmon, amíg még kiállítható állapotban vannak.

Hatalmas tökvásár is van, hegyekben állnak a különböző tökök, minden elképzelhető forma és szín megtalálható közöttük.

Természetesen a gasztronómiai kínálat is a tök jegyében zajlik jelenleg a farmon. Íncsiklandó sütőtökleves bográcsból és sütőtökös sütemények között lehetett választani, de a klasszikus ételek sem hiányoztak a kínálatból (raclette sajt, sült kolbász, házi fagyi, stb.). A frissen szüretelt almából pedig frissen préselt almalevet lehetett kapni.”

A teljes posztot rengeteg képpel (egészen elképesztők is akadnak köztük!) itt olvashatjátok-nézhetitek meg.

Share.

About Author

Leave A Reply