“Tök egyszerű itt az élet”

0

Ha van hely, ahol nem divatoznak különösebben, akkor az Afrika – írta a helyszínről, egészen pontosan Zanzibárból a Vaku villan blog szerzője.

„Igazán nagyon szeretem itt Afrikában azt, hogy mennyire nem megy a divatozás. Az emberek szakadt és kopott pólóban is ugyanúgy megjelennek bárhol. Sőt, mindenkin mindig ugyanazok a holmik vannak (mint rajtam is, ezer éve, csak máshol van aki szóvá teszi, hogy úristen, ez a pólód még megvan?), sőt, olyannyira így van ez, hogy múltkor feltűnt, hogy a kapitányunk egy új trikóban jött egyik reggel. Tök fura volt, alig ismertem meg.

Aztán délután, ahogy áthajtottunk a falun, láttam még két embert ugyanolyan pólóban. Valószínűleg érkezett egy szállítmány kupac ilyen trikó valamelyik boltba, a helyiek meg vettek belőle, és most ebben járnak majd egy pár évig. Tök egyszerű itt az élet. (…)

Szóval szeretem az egyszerűséget, a nem divatozást, a talpraesett kis kölyköket (most az egyértelmű jaj de szépek a partok, és az egész sziget dolgot nem említem).

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Nem szeretem viszont, hogy csomószor nincs áram, és/vagy víz a házunkban, mostanában egyre gyakrabban, és persze pont mindig akkor, amikor mosogatni, mosni, vagy fürdeni akarok…

Na, de amúgy általában pár óra alatt megoldódik, és mindig arra gondolok, miközben rém pipa leszek, hogy épp nincs, hogy nyugi-nyugi, a helyi szomszédainknak meg sosincs. Kimehetnék én is a kúthoz, megmosni az arcom…

(De azért nem vagyunk ennyire előre nem látók, van egy bazinagy vödör, amiben mindig tartunk vizet, hogy le tudjuk önteni a klotyót, meg alkalomadtán magunkat is). (…)

A szerződésünket egyébként meghosszabbították február végéig, úgyhogy itt tartózkodásunk felénél tartunk majd 2 hét múlva. A vízumunk lejár december elején, és úgy fest, hogy át kell majd ugranunk Kenyába egy újabb pecsétért. Imádunk, visa run!

Pont elkezdtük megszeretni amúgy az ittlétet. Érdekes, ilyen még nem volt egyetlen hellyel sem, a kezdeti így-úgy elvagyunk itt hangulat után, azt hittem, hogy idővel csak egyre inkább menekülhetnékünk lesz a helyről, de mostanában minden egyre gördülékenyebb, az emberek is egyre szimpibbek, és általában, azt hiszem már hozzászokott a szemünk a nyomorhoz és mocsokhoz, és újabban már másra fókuszál.”

A teljes posztot itt találjátok.

Nem az a kimondottan álmodozó hely

Share.

About Author

Leave A Reply