Többet keresnek a lengyelek, mint a magyarok?

0

A Work Service szakértői a következő két évben még nagyobb bevételre tehetnek szert a lengyelek. Júniusban hat százalékkal nőttek a keresetek, az átlagfizetés pedig elérte a bruttó 4508 zlotyt, amely 340 ezer forintnak felel meg.

A szezonmunkák a szokásosnál több dolgozót igényelnek, ennek köszönhető a nagyobb munkaerő-felvétel is. 2009 decembere óta nem volt emelkedtek ennyire dinamikusan a fizetések a vállalkozói szektorban.

Ez a tendencia nem csak a következő hónapokban, hanem években is folytatódhat – olvasható a napi.hu-n. A Work service elemzői szerint a nagyobb munkaerő-felvétel a szezonmunkák következménye, amelyek a szokásosnál több dolgozót igényelnek.

Külföldi munkák százai egyetlen kattintásra!

A dolgozók elégedettsége mégsem nő egyenes arányosan a béremelkedéssel. Ennek oka, hogy ismét infláció van az országban, jelenleg 1,5 százalékos, és ennek következtében a reáljövedelmek emelkedése alacsonyabb, mint egy éve, amikor defláció volt.

Ami Magyarországot illeti, a KSH adatai szerint idén májusban a bruttó átlagkereset 296 100 forint volt, 12,9%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. 2017. január–májusban a bruttó átlagkereset 288 900 forint volt.

Szóval igen, a lengyelek többet keresnek, mint a magyarok, bruttóban legalábbis.

Share.

About Author

Leave A Reply