„Többen szeretnének kimenni külföldre, mint hazajönni”

0

Bár a magyar (és általában a kelet-európai) bérek fokozatosan zárkóznak fel a nyugatiakhoz, nagyon messze még a vége. Ezzel együtt is akadnak, akiknek már megéri visszaköltözni Magyarországra.

„Egyetlen olyan régiót tudnék megjelölni, ahol nehezebben kapunk munkaerőt, ez a nyugati határ, mert onnan a lakosság szívesen megy át Ausztriába dolgozni” – mondta a Lidl Magyarország HR-ügyvezetője.

Dulin Judit szerint miközben a kelet-európai bérek folyamatosan zárkóznak fel a nyugatiakhoz, sokáig tart még, amíg utolérik azokat. „Azt látom, hogy ez a trend folytatódni fog, és ez serkenti a gazdaságot, növeli a vásárlóerőt, tehát összességében nagyon jó hatása van a gazdaságra”.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

„A Lidl nemzetközi szinten ad lehetőséget a job rotation-ra. Ez azt jelenti, hogy az adott munkakörön belül bármelyik országba lehet pályázni, ahol épp van nyitott pozíció. Egy fontos megkötés az, hogy a célország nyelvét tudni kell használni. A program keretében külföldről is érkeznek hozzánk kollégák, de azt kijelenthetjük, hogy többen szeretnének tőlünk kimenni külföldre, mint fordítva. Elsősorban a fiatal, de már néhány éves munkatapasztalatot szerzett munkavállalók körében izgalmas ez a kérdés” – tette hozzá a HR-szakember.

2Ami szintén érdekes, hogy több olyan magyar kollégánk van, akik nem a job rotation keretében jutottak ki külföldre, hanem a külföldi leányvállalatunk valamelyikénél vállaltak munkát, majd megkerestek minket a hazai HR-osztályon, hogy nagyon szeretnének hazaköltözni, fogadja-e őket a magyar Lidl. Mi erre nyitottak vagyunk, örömmel fogadjuk őket” – tette hozzá Dulin Judit a Pénzcentrumnak adott interjúban.

(Fotó: Benutzer Di’Medici)

Fillérekért dolgozik a magyar

Share.

About Author

Leave A Reply