Több mint százmillió európai él szegénységben

0

Az Eurostat adatai szerint az Európai Unióban 109 millió embert fenyeget a szegénység. A legrosszabb helyzetben a nők, a gyermekek, a bevándorlók és az egyedülálló szülők vannak.

„Úgy érzem, hogy nem vagyok részese annak az Írországnak, amiről a színes reptéri magazinokban írnak: a nagyszerű gazdaságról, a csillogó divatvilágról és a kimagasló élelmiszergyártásról” – ezt egy ír nő, Alice mondta Brüsszelben, ahol megpróbálta felhívni a figyelmet az európai szegénységre.

Alice egy Dublin melletti városból származik, ahol magas a munkanélküliség, és kialakult a „rejtett hajléktalanság”, amikor akár három generáció él kényszerből ugyanabban a házban.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A következő Európai Bizottság bevezetné a munkanélküliségi biztosítási rendszert és a minimálbért. A munkaügyekért felelős leendő biztos emellett előmozdítaná a minőségi munkahelyeket teremtését is.

A civil szervezetek ragaszkodnak ahhoz, hogy a nemzeti kormányok támogassák az alacsony jövedelmű munkavállalókat

„Sok tagállamban jelenleg a minimáljövedelmet úgy állapítják meg, hogy az egyszerűen nem teszi lehetővé a legtöbb embernek, hogy méltósággal teli életet éljen, és hasznos tagja legyen a társadalomnak” – mondta az Euronewsnak Lei Williams, az Európai Szegénységellenes Hálózat (EAPN) igazgatója.

Az EU 2020-ig 20 millióval szerette volna csökkenteni a szegények számát Európában, de nem sikerült teljesíteni a célt.

Mi lesz a határátkelők nyugdíjával?

Share.

About Author

Leave A Reply