Tízből nyolc fiatal szerint egyre többen mennek külföldre

1

Egy felmérés szerint a 14-25 éves fiatalok négyötöde arra számít, hogy a jelenleginél is többen mennek majd külföldre dolgozni hosszabb időre az emberek. A következő tíz évben is rengeteg fiatal tervez külföldi munkavállalást.

A Medián által készített országos felmérésből az derül ki, hogy a Z generáció többsége azzal számol, hogy a magyar felsőoktatásban megszerzett diplomájuk külföldön még versenyképesebb lesz, könnyebb elhelyezkedést biztosít, mint Magyarországon.

A Z generáció többsége úgy véli, tovább nyílik a szociális olló a szegények és a gazdagok között, ugyanakkor a többség azt gondolja, a nemek közötti fizetésbeli aránytalanságok mérséklődni fognak a következő évtizedben.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

A kutatásból az is kiderült, hogy míg a nők már 369 ezer forintos nettó fizetést is kifejezetten jónak gondolnak, addig a férfiak 471 ezer forintot szeretnének kézhez kapni – írta a napi.hu.

A fiatalabbak 447 ezres elvárásával szemben az idősebbek átlagosan már 399 ezer forinttal is beérnék. A nők nem csak alacsonyabb bért, de több kötöttséggel járó munkakört is elfogadnának.

(Fotó: pixabay.com/Unsplash)

Share.

About Author

1 hozzászólás

 1. “magyar diplomájuk külföldön versenyképes” :))
  A Naivitás és a lila ködben úszó ábrándok huszonéveseit hallották… 🙂

  még hogy versenyképes. micsoda egy vicc 😀
  a nyelvvizsga se ér semmit se.. kifejezéskészlet egy anyanyelvivel szemben, aki azon diplomázott:
  -95 pont. azonnali IQ drop ot szenved el az illető a külf. környezet szemében, nem tudja oly pontosan kifejezni magát, megvédeni magát , vagy szakmailag tárgyalóképes lenne.

  versenyképes?? micsoda egy ábránd 😀

Leave A Reply