Tízből négy fiatal lelépne Magyarországról

0

Majdnem minden ötödik magyar érintett a kivándorlás kérdésében, nagyjából ennyien is gondolkodnak a határátkelésen. Ami viszont kifejezetten elgondolkodtató, hogy a 24 év alatti felnőttek 40 százaléka menne el.

A Republikon Intézet 1000 fős mintán alapuló, reprezentatív felmérése szerint majdnem minden ötödik magyar érintett a kivándorlás kérdésében, tehát ennyien vannak, akik maguk vagy akiknek családtagjuk, közeli hozzátartozójuk lelépne az országból.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

Összesen 18 százaléka a magyaroknak gondolkodik a kivándorláson: 14 százalék a jobb megélhetés, 3 százalék a közéleti rossz állapota, 1 százalék más okok miatt – olvasható a felmérést megrendelő 24.hu-n.

Tovább bontva az adatokat kiderül, hogy a 18 és 24 év közöttiek 40 százaléka menne külföldre (vagy ő vagy egyik családtagja egészen pontosan), 44 százalék szerint őt nem érinti a jelenség, 16 százalék nem tudott, illetve nem akart válaszolni a kérdésre.

A 25 és 34 év közöttiek 18 százalék mondta azt, hogy ő vagy valamely családtagja tervezi, hogy kivándorol. Ez nem sokkal magasabb egyébként a legidősebb korcsoportnál: a 64 felettiek közül 17 százalék mondja magát érintettnek.

Öt dolog, ami hiányzik Magyarországról

(Fotó: pixabay.com/Free-Photos)

Share.

About Author

Leave A Reply