Tíz ország, ahol szuper az élet

1

Az életminőség egyike a legfontosabb dolgoknak, és ebbe beletartozik az általános jóléten túl az anyagi biztonság, a színvonalas oktatás, és még sok minden. Ezeket vette sorra most egy átfogó felmérést, mi pedig megmutatjuk, melyik tíz ország végzett az élen.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Jobb élet indexe immár rendszeresen azt mutatja be, hogy melyik országban a legjobb az emberek életminősége.

A szakemberek 34 országot vizsgáltak meg 11 szempont alapján, ezek közé olyanok tartoznak, mint a munka és magánélet egyensúlya, a pénzügyi helyzet, a biztonság, az oktatás, vagy a környezet minősége – írja a Pénzcentrum.

Lássuk, mely országok végeztek a TOP10-ben!

10. Izland

A munkanélküliség több, mint egy éve 0,7 százalékkal alacsonyabb az OECD 2,6 százalékos átlagánál.

9. Egyesült Államok

Az egy háztartásra jutó átlagos jövedelem 41 071 dollár (11 705 235 forint 285 forintos napi árfolyamon számolva) évente, ami a legmagasabb az OECD tanulmány szerint.

8. Finnország

Finnországban a munkavállalóknak csak a 4 százaléka szokott túlórázni, ami sokkal alacsonyabb, mint a 13 százalékos OECD-átlag.

7. Új-Zéland

Környezetvédelem szempontjából az élen áll az ország, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása alacsony az országban.

6. Svédország

A svédek aktívan részt vesznek az ország ügyeiben, és élnek állampolgári jogaikkal. A legutóbbi parlamenti választáson 83 százalékos volt a szavazók részvételi aránya.

5. Kanada

Itt az egyik legmegfizethetőbb a lakhatás.

4. Svájc

A munkanélküliségi ráta 3,1 százalék körül mozog, ami a világon az egyik legalacsonyabb.

Gyere és kövesd a Határátkelőt az Instagramon is, mert az jó!

3. Dánia

Egy dán munkavállaló évente 5 hetes fizetett szabadságot kap. A teljes munkaidőben dolgozók pedig a munkanapok 66 százalékát személyes ügyeikkel tölthetik, tehát nem dolgoznak.

2. Ausztrália

Az ausztráloknál erős a közösségi érzés, az állampolgárok 95 százaléka úgy véli, hogy baj esetén van kire támaszkodni.

1. Norvégia

Az ország abszolút a csúcson áll, nagyon jó a norvégok élete. Itt a legtöbb a munkahely, magas szintű az oktatás, és 82 év a várható élettartam.

(Fotó: pixabay.com/tpsdave)

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Ezek a listak mindig valotlanok. En mar eltem egy par orszagban ezek kozul. Nem mindig a legfontosabb a penzt es a kereseti lehetoseget nezni. Az elet minoseget *amit nem penzben kell csak nezni, ismetelten*, hatranyos megkulonboztetes a szarmazas miatt, emberekkel valo kapcsolat kialakitasa, idojaras…es meg sorolhatnam. Az en listam teljesen maskepp nezne ki. Haha

Leave A Reply