Tíz ország, ahol megveheted az állampolgárságot

0

Ha a karibi szigetvilág az álmod, és akad pár millió forintod a bankban, akkor semmi sem tarthat vissza, hogy akár dominikai állampolgár legyél. Mondjuk ennek olyan nagyon sok gyakorlati hasznát nem látjuk, ha csak nem akarsz végleg ott letelepedni – de érdekes, hogy hol mennyibe kerül az adott ország útlevele.

A Bloomberg cikke összegyűjtötte, melyik az a tíz ország, ahol jó pénzért könnyű szerrel a zsebben landol egy új útlevél.

A karibi térség több országában akár már 100 ezer dollárért (ez ugye 277 forintos dollárral számolva 27,7 millió forint) vehetünk állampolgárságot. Ennyibe kerül az útlevél Antigua és Barbudán, a Dominikai Köztársaságban, Saint Lucián.

Ennek az összegnek a másfélszeresét kell kifizetni Saint Kitts és Nevisen, míg egy grenadai papír 208 250 dollárba kerül – írta a Bloomberg nyomán a Portfolio. A TOP5-öt lássuk kicsit részletesebben!

#5 Vanuatu (226 500 dollár)

A világ másik felén, a Salamon-szigetek és a Fidzsi-szigetek között félúton elhelyezkedő Vanuatu igazi adóparadicsom, se személyi, se társasági, se tőkenyereség-adó nincs az országban.

#4 Törökország (1 millió dollár)

Ugyan az nem világos számunkra, miért fizetne valaki egymillió dollárt azért, hogy török állampolgár legyen, de a lehetőség nyitva áll. Két lehetőségünk van: vagy megveszünk egy legalább egymillió dollár értékű ingatlant az országban, vagy minimum 3 millió dollárt tartunk egy török bankszámlán három évig.

#3 Málta (1 065 000 dollár)

Málta kifejezetten pénzügyi okokból lehet érdekes, hiszen a tőkenyereség-adó 12%, a társasági adó 35%, cserébe viszont a külföldről kapott jövedelmet és vagyontárgyakat nem adóztatják meg, az országba behozott pénzre pedig 15%-os adót kell fizetni.

#2 Ciprus (2 375 000 dollár)

Jó sok pénzbe kerül a ciprusi útlevél, de vannak, akiknek mégis megéri (például orosz oligarchák előszeretettel viszik, vitték ide a pénzüket). Például a norvég milliárdos, John Fredriksen is ilyen.

#1 Ausztria (23 750 000 dollár)

Ez magyar szemmel persze már a vicc kategória, közel 24 millió dollárt kell befektetni az országban a gyors állampolgárságért, a kormány ítéli oda, és nem is feltétlenül kell nyilvánosságra hozni, kinek.

Mintha itt mindenki mindig flörtölne

(Fotó: pixabay.com/aaziz7)

Share.

About Author

Leave A Reply