Tíz millió dollár a legritkább Ford

0

Meglehetősen elcsépelté vált az exkluzív szó az elmúlt években, ám a Ford GT/109 Competition roadsterre maximálisan igaz. Nem csoda, hogy alsó hangon 10 millió dollárt ér.

Eladóvá vált az egyetlen Ford GT Roadster, amely valaha elindult a Le Mans-i legendás versenyen. Igazi különlegesség cserélhet tehát gazdát a Mecum hamarosan induló Indy 2020 árverésén.

A Ford GT Roadsterből egyébként összesen öt darab épült, ráadásul jó régen, így az sem csoda, hogy ma már összesen kettő van belőle. A „jó régen” egészen pontosan 1965-öt jelent, az angliai Ford Advanced Vehicles üzemében ekkor lett kész ez a gyönyörű példány.

Sajnálatos módon a Le Mans-i 24 órás verseny nem tartott sokáig számára, 11 kör után technikai okokból, váltóprobléma miatt fel kellett adni vele a versengést.

Ezután a Shelby America szakembereihez került, ahol teljesen felújították és helyrepofozták. A következő lépés az volt, amikor 1968-ban Dean Jeffries kaszkadőr megkapta ajándékba. Az övé is maradt egészen 2013-ig, amikor Dana Mecum tévésé lett, hogy aztán most ismét eladóvá váljon.

Aki úgy érzi, van rá alsó hangon 10 millió dollárja, az élesítheti a bankszámláját, az online aukció július 10-től tíz napon át egészen 20-ig tart.

A Harrodsot is elérte a válság

(Fotó: mecum.com)

Share.

About Author

Leave A Reply