Tíz dolog, amiért jó a vidéki Angliában élni

0

A Tíz dolog-sorozatban megjelenő listák egyik sajátossága, hogy rendkívül szubjektívek, azaz ami az egyik embernek hatalmas pozitívum, az a másiknak olyan rémisztő dolog is lehet, ami miatt a környéket is elkerülné. Ilyen például Christine tíz pontjának elsője, a kisvárosi nyugalom, amitől van, aki a falnak megy, más számára viszont az egyik legfontosabb dolgok egyike. Jöjjön tehát egy szubjektív lista arról, miért jó a vidéki Anglia!

„Chesham egy kisváros Londontól északnyugatra, ennek minden előnyével és hátrányával egyetemben.

Nyugalom

Ez mindjárt magába foglalja a jót és a rosszat is. Kisváros, tehát nyugi van. Idősebbeknek, kisgyerekes családoknak kiváló. Fiatal felnőtteknek kevésbé, mert itt este 6 után nincs élet és a kocsmákon meg a szupermarketen kívül minden zárva, szórakozási lehetőség kb. a nullával egyenlő.

Metró

Itt van a Metropolitan Line végállomása. Ez határozottan jó dolog, ha az ember szeretne könnyű összeköttetést Londonnal. Akármelyik szomszéd városból előbb minimum egy félórát-órát kéne buszozni ahhoz, hogy ugyanerre a metróra felszállhassunk.

Vásárlás

Ez rossz, mert hiába lakom a high street mögött, a mi kis városunkban charity shoppon, optikuson és szépségszalonon kívül nem sok minden van.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

Ha szeretnék mondjuk egy cipőt venni, vagy kirabolnám az egyfontos boltot, akkor át kell jutni valamelyik környékbeli nagyobb városba. Ez busszal egy óra, ha férjem itthon van akkor kocsival huszonöt perc.

Iskolák

Nagyon jók. Legalábbis ami a primary school kategóriát illeti. Egyrészt sok van belőlük másrészt pedig alacsony létszámmal üzemelnek, tudnak figyelni a gyerekekre. A gyerek beíratása anno öt percembe került, Londonban ugyanez hat hónapomba telt.

Car boot sale

Az egyik legjobb dolog, bolhapiac angol módra. Ez olyan nekem mintha a múzeumlátogatást összekötnénk a parkbeli sétával és a kedvenc hobbinkkal. Valami eszméletlen jó hangulatuk van.

Autó

Ez is egyszerre jó és rossz valahol. Míg Londonban kiválóan el lehet élni autó nélkül is a relatíve jó tömegközlekedés miatt, addig vidéken halott ember vagy kocsi nélkül.

Én mondjuk szeretem az autót és sokkal szívesebben közlekedem kocsival, mint tömegközlekedve. Viszont, ha az ember lányának nincs jogosítványa, akkor bizony fújhatja.

Kaja

Szubjektív a véleményem, mert az angol konyhát sokan nem kedvelik, de szerintem korántsem olyan rossz, mint amilyennek beállítják.

A klasszikus angol étkekben, mint az English breakfast, Shepherd’s pie, Fisherman’s pie, Scotch egg, Minced pie, Christmas pudding stb. énszerintem semmi kivetnivaló nincs. A multikultinak köszönhetően pedig rengeteg nemzet konyháját megkóstolhatjuk.

Tehenek

A vidéki élet sajátossága az olyan látvány mikor tehenek legelnek a focipályán vagy a közparkokban. Tudom nem nagy dolog, de én mindig jókat vigyorgom, ha ilyet látok.

Levegő

Mármint a tiszta levegő. Asztmásként és budapestiként az itteni levegőt csodásnak találom. És többektől hallottam már, hogy míg otthon egész évben allergiaszezon van, addig itt teljesen tünetmentesek.

Munkalehetőségek

Nos, egy vidéki kisvárosban ezek meglehetősen korlátozottak, ez sokaknak rossz. A sok embert alkalmazó cégek, illetve nagyobb gyárak mindig a nagyobb városok vonzáskörzetében találhatóak.

Emiatt van, hogy bármennyire is szeretnénk még vidékebbre költözni, egyelőre nem lehet, mert a férjemet a munkája a nagy gyárakhoz köti.”

Külföldi állásajánlatok százai egyetlen kattintásra! Ne hagyd ki!

(Fotó: pinterest.com)

Share.

About Author

Leave A Reply