Tilos lesz megütni a gyereket Franciaországban

0

A francia szenátus egyhangú szavazással fogadta el azt a törvénytervezetet, amely megtiltaná a szülőknek és mindenki másnak, hogy a gyerekek fenekére verjenek, vagy megpofozzák őket, azaz amely megtilt minden „nevelési célú testi fenyítést”.

Ezzel Franciaország lehet (az elnöknek még alá kell írnia a törvényt) az 56. ország a világon, amely törvényben tiltja meg a gyerekek fizikai bántalmazását – számolt be a EuroNews.

A francia polgári jogi kódexbe ezzel bekerül az a mondat, hogy a szülői felügyeleti jogokat fizikai és pszichológiai erőszak nélkül kell gyakorolni. Egy hasonló javaslat 2010-ben még elbukott a francia törvényhozásban.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

Most a törvény életbe lépése után a gyerek bántalmazására vonatkozó tilalmat az anyakönyvvezetők is elmondják majd minden házasulónak.

Európa legtöbb országában, köztük Magyarországon is, ma már tilos a szülőknek és a pedagógusoknak kezet emelniük a gyerekekre. Csehország, Szlovákia, Belgium, az Egyesült Királyság és Olaszország kivételek az unióban. A közelmúltban még Koszovó is betiltotta a testi fenyítést.

Tíz dolog, amire Franciaország tanított

(Fotó: pixabay.com)

Share.

About Author

Leave A Reply