Thaiföldi vonatkaland

0

Induljunk el egy kis thaiföldi vonatozásra a Végtelen… talán bloggal! Kiderül, hogy a vasúti közlekedés nagyon olcsó (ez mondjuk annyira nem lep meg), ellenben nem rosszabb a minősége, mint a magyar vonatoké (erről pedig egyelőre nem tudtam eldönteni, hogy dicséretnek számít-e…). A viccet félretéve, lássuk, milyen is vonatra pattanni Thaiföldön!

„Vicces, hogy mennyien megdöbbennek a thai ismerőseim közül, hogy vonatozunk. Szégyenkeznek a vonatjaik állapotán. Én meg nem értem, mi a baj. (…) Még a késések sem voltak számottevőek! A hosszú utakon nem is késtünk.

Az éjszakai járatok meg kifejezetten kényelmesek, a kalauzok kedvesen felébresztenek, mielőtt le kell szállnod. Egyébként csinos kis egyenruhában vannak, ezek szerint amolyan megbecsült munka lehet itt a vonaton dolgozni. És van folyamatos takarítás is, szóval kosz sincs.  (…)

Néhány helyen légkondi is van, de ventillátor mindig. Van első, második és harmadosztály is és mintha az állójegyeket is kiosztanák… de ez nem biztos, csak meglepődve tapasztaltuk, hogy annyira sokan állnak a vonaton.

És a nénikék folyton jönnek, árulnak enni, innivalót, kávét. Van egyébként a vasúttársaságnak is nagyon olcsó melegétel szervize, egy menüről tudsz rendelni, mikor felszállsz a vonatra, aztán hozzák is melegen, frissen. (…)

Hua Lampong, a bangkoki pályaudvar pedig kifejezetten szórakoztató hely! Itt, mint valami gőzösök füstölnek a vonatok. A nagy téren összegyűlnek az emberek és a földre telepednek, itt várják a vonatukat. (…)

Nagyon szép helyeken mennek a vonatok és néha igazán furcsa helyzetek között is. Van például sok olyan rész, ahol annyira körbevették a kis bódék a vonatsíneket, hogy a sín maga az utca, így köré épülnek a piacok. Szóval érdemes nézelődni!”

Tegyétek ti is ezt az eredeti posztban (itt érhetitek el), mert nem csak jóval bővebb leírást találtok, de képeket is nézegethettek!

Share.

About Author

Leave A Reply