Texasi világsztár-otthonok Matthew McConaughey-től Sandra Bullockig

0

Őszintén szólva ha világsztárokról és csillogásról van szó, akkor Austin aligha az első közt jut az ember eszébe. Pedig Texas állam fővárosában (illetve annak közvetlen környékén) meglepően sok sztár él.

Mivel Kaliforniában (és ezen belül is Los Angelesben) folyamatosan rakétáznak felfelé az ingatlanárak, egyre többen gondolják úgy, hogy inkább máshol keresnének maguknak olcsóbb és színvonalasabb ingatlant.

Így lesznek egyre népszerűbbek olyan államok, mint Arizona, Nevada vagy Oregon. Ráadásul nem csak azok döntenek így, akik anyagi okokból kényszerülnek rá, hanem gazdag világsztárok is.

Akik közül többeket nyilván az a nyugalom vonz, amit LA vagy Hollywood nyilvánvalóan nem adhat meg a lesifotósokkal, pletykaoldalakkal. Nem csoda tehát, ha a sztárok közül nem kevés dönt úgy, hogy vagy elköltözik a városból vagy legalább vesz egy másik házat egy nyugodtabb helyen.

Például Austinban. Lássunk közülük néhányat!

Matthew McConaughey

Az ő austini jelenléte voltaképpen nem is annyira meglepő, lévén hogy a nyugat-texasi Uvaldéban született, azaz némileg hazai terep számára. Karrierje érdekében Los Angelesben élt, de nyolc éve Austinba költözött, nem utolsósorban azért, hogy segítsen a közeli Georgetownban egy idősek lakóközösségében élő édesanyjának.

Az austini Westlake Hillsben egy hatalmas, több mint ezer négyzetméteres, mediterrán stílusú háza van. A háromszintes épületben 9 háló- és 11 fürdőszoba van.

Matthew McConaugheynek emellett persze van még ingatlana, mást ne mondjunk, például egy háza Malibuban.

Sandra Bullock

A színésznőnek nem is egy, hanem több ingatlana is van Austinban és a város környékén. A fő rezidencia 500 négyzetméteres az Austin-tótól nem messze. Sandra Bullock először 1998-ban járt a városban a Majd elválik! című film forgatásán.

Annyira megszerette a várost, hogy nem csak odaköltözött, de még Los Angeles-i produkciós irodájának is nyitott egy kirendeltséget Texasban.

Sandra Bullock egyébként elég komolyan veszi az ingatlankereskedést, több háza is van Los Angelesben és Austinban (illetve a két város környékén), amiket aztán időnként elad, hogy másokat vegyen.

Elijah Wood

Amikor éppen nem a színészettel van elfoglalva, akkor Elijah Wood elég gyakran előfordul Austin utcáin valamelyik kedvenc rollerén.

Rátérve az ingatlankérdésre, a színésznek egy nem túl nagy, 300 négyzetméteres, 4 háló- és ugyanannyi fürdőszobás háza van, amit alig 1 millió dollárért vett még 2012-ben.

Az ingatlan igazi déli ház, fehér kerítéssel, klasszikus verandával – egyáltalán nem hivalkodó, ember meg nem mondaná, hogy egy hollywoodi világsztár él benne és őszintén szólva nekünk ez nagyon szimpatikus.

Justin Long

Az erősen felejtős Die Hard 4.0-ban Bruce Willis oldalán feltűnő színész (emellett persze sok más filmben is láthattuk már, például Aki bújt, aki nem vagy a Hülyék paradicsoma) talán még Elijah Woodnál is szerényebb austini ház tulajdonosa.

Az 1924-ben épült ingatlan Travis Heightson található és nincs 200 négyzetméter, mindössze két háló- és ugyanannyi fürdőszobával, nem csoda, hogy mindössze 820 ezer dollárt fizetett érte.

Van persze háza Hollywood Hillsen is, noha az sem nagy, a két hálószobás ingatlan 2007-ben 1 millió 450 ezer dollárjába került.

Willie Nelson

Noha a legendás countryzenész technikailag Austin városhatárán kívül él, akkora texasi/austini ikon, hogy lehetetlen kihagyni.

Luck Ranch néven ismert birtoka mintegy 40 percre fekszik Austintól egy szőlészeteiről és természeti szépségeiről ismert, Spicewood nevű kisvárosban.

A birtok (rajta 70, vágóhídról megmentett lóval) maga 120 hektár, a ház rajta 600 négyzetméter.

Less be a világ legnagyobb magánrepülőjébe!

Share.

About Author

Leave A Reply