Téves ellenőrzések az osztrák határon

0

Egyre több a téves ellenőrzés az osztrák-magyar határon, ami annyit tesz, hogy az ingázók vagy a kint élők, de Magyarországról visszatérők jó, ha vigyáznak.

Mi is megírtuk annak a hölgynek a történetét, aki a napokban egy fogorvosi kezelést követően Ausztriába tartott, amikor a miklóshalmi határátkelőnél egy rendőr negatív koronavírus tesztet követelt tőle.

Nos, azóta újabb jelzéseket kapott az ORF, ezúttal egy magyar autóbusz utasaitól követeltek negatív koronavírus tesztet Miklóshalmánál/Nickelsdorfban.

Az egyetemista Bazsó Dorottya nyaranta Magyarországról ingázik bécsi munkahelyére. Csütörtökön is ezt tette autóbusszal, amit ellenőriztek a nickelsdorfi határátkelőnél.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Fél óra elteltével három katona szállt fel a buszra és követelt negatív koronavírus-tesztet, ami neki nem volt, de nem is kellett, hiszen hétfő óta Magyarország „zöld” országnak számít, azaz elég az útlevél, vagy személyi igazolvány a határátlépéshez.

Végül Bazsó Dorottya megúszta a karantént, de ezt csak munkáltatói igazolásának köszönhette.

Burgenland Tartomány Korona Koordinációs Stábjának vezetője a rádiónak megerősítette, a július 27-én közzétett rendelet van érvényben Ausztriában, azaz a Magyarországról érkező magyar állampolgárok koronavírus-teszt és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Ausztria területére.

Csúnyán meg lehet járni a magyar-osztrák határon

Share.

About Author

Leave A Reply