Terhesoktatás japán módra

0

Csodás időszak, amikor egy pár együtt várja az első gyermekét, miként történik ez most Tshabee-val és feleségével Japánban (ezúton is nagyon gratulálunk). Lássuk, milyen egy terhesoktatás japán módra!

„Pár hete voltunk a feleségemmel terhesoktatáson, a kerületi önkormányzat szervezésében. Jójó, ő volt még azon kívül is vagy háromszor, ahová én, mint férj és leendő apuka nem voltam hivatalos.

Mindenesetre az az egy közös alkalom is érdekes volt számomra, tanultam ott pár hasznos, meg pár fura dolgot.

Maga az oktatás fél napig tartott, három fő részre osztva. Velünk együtt azt hiszem úgy 16 (házas)párral. Legelőször is kipróbálhattuk, hogy hogy kell átöltöztetni, meg pelenkázni egy életnagyságú játékbabát.

Illetve felpróbálhattam egy kb. 10 kilós mellényt, hogy én is megtudjam, milyen nehéz a terhesség végén nagy hassal bármit is csinálni. Ez a rész mondjuk olyan sok meglepetést nem okozott, mivel alapba is van akkora pocakom, hogy el tudjam képzelni. Meg aztán azzal a plusz 10 kilóval igazából közelébe se értem a régi versenysúlyomnak.

A második rész már a szülés utáni első hónapokról szólt. Pontosabban annak az időszaknak az érzelmi oldaláról. Arról, hogy az apuka és az anyuka mennyire másként éli meg általában, és a két félnek milyen könnyű elbeszélni egymás mellett, ha nem figyelünk oda.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Mert amíg az apuka odateszi magát a melóban, meg otthon a gyereknevelésben is, és tök jól érzi magát, hogy mennyi mindenre képes egyszerre, addig az anyuka teljesen a padlóra tud kerülni attól, hogy nincs egy szabad perce sem, kb. még a WC-re se mehet ki egyedül.

Illetve beszéltek még a szülés utáni depresszióról, meg hogy férjként figyeljünk oda a jeleire, és kapjunk észbe, ha azt látjuk, hogy az anyuka nagyon maga alatt van. Őszintén szólva ezt a részt éreztem a legtanulságosabbnak, jó pár olyan fontos problémára felhívták a figyelmünket, amik addig eszembe se jutottak. (…)

Az utolsó részében gyakorolhattuk a babák fürdetését. Méretre és súlyra 3 hónapos csecsemőnek megfelelő próbababával, igazi kiskáddal, meg igazi vízzel. Meg igazi babaszappannal.

Persze mielőtt saját kezünkbe vehettük volna a próbababát, az oktató tartott egy kis bemutatót, meg kaptunk képes útmutatót is. 😀 És mivel az anyukák egy korábbi oktatáson már túlestek ezen a gyakorlaton, ezúttal az apukáké volt a főszerep.

Úgyhogy meg is ragadtam a babát, meg a kis törölközőt, amit rá kell teríteni fürdetés közben. Igen, amíg a kádban van. Mert állítólag a japán babák nagyon meg szoktak lepődni azon, hogy fürdetéshez levetkőztetik őket, ezért feltétlenül mindenképp törölközőt kell rájuk teríteni a művelet közben.

Hatalmas önuralomra volt szükségem ahhoz, hogy ne röhögjek fel visítva, amikor ezt a hülyeséget magyarázták. Ez ugyanis megint egy szép példája annak, hogy a japánok mennyire szeretnek túlkomplikálni és túlbiztosítani mindent.”

A teljes írást itt és itt olvashatjátok el.

Share.

About Author

Leave A Reply