Tényleg keveset vonatoznak a britek?

0

Sok mindenen folyik vita az Egyesült Királyságban, egy dologban azonban a legtöbben egyetértenek: a vonatjegyek kifejezetten drágák. Nem csoda, hogy komolyabb meghökkenést okozott, amikor a közlekedési államtitkár sajátos megfejtést adott a csökkenő utasszámra.

Grant Shapps ugyanis nemes egyszerűséggel azt találta mondani, véleménye szerint az emberek azért nem vonatoznak, mert az tele van graffitizve, azaz a legjobban azzal lehetne ismét vonatozásra ösztönözni az embereket, ha eltávolítanák azokat.

„Ja, persze, a graffiti, amiatt nem vonatozom” – reagált malíciózusan egy, az árakat listázó fotóval megspékelve valaki a Twitteren, amire gyorsan kapott 25 ezer lájkot.

Mivel a brit vonatjegyek egész Európában a legdrágábbak között vannak, nem csoda, hogy sokan úgy vélik, nagyon nem a graffiti a legnagyobb probléma, sokkal inkább az, hogy sok vonal magánkézben van, azaz vissza kellene államosítani őket.

„Hol él ez az ember? Legyenek olcsóbbak a vonatok, hatékonyabbak, Covid-mentesek és kényelmesek – akkor többen használnák” – füstölgött egy másik hozzászóló.

A 32 ezer km vasútvonalat és a legnagyobb állomások közül húszat fenntartó Network Rail a BBC szerint évente 3,5 millió fontot (több, mint egymilliárd forintot) költ arra, hogy megszabadítsa a szerelvényeket a „jogtalanul felkerülő ábráktól”.

Széttrollkodták Chadwick Bosemant halála előtt a neten

(Fotó: networkrail.co.uk)

Share.

About Author

Leave A Reply