Tényleg a képzett fiatalok mennek el

0

Az Eurostat legfrissebb adatai szerint az Európai Unión belül másik országba költöző magyarok közül minden harmadiknak van diplomája. A Magyarországon élők között viszont minden ötödiknek, ami azt mutatja, hogy a diplomás fiatalok nagyobb arányban lesznek határátkelők.

Az Európai Bizottság statisztikai főigazgatóságának (ez az Eurostat) friss adatai szerint az összes munkaképes korú (azaz 20 és 64 év közötti) magyar állampolgár valamivel több, mint ötöde (22,6 százaléka) rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Ugyanakkor a más uniós tagállamban élő magyar állampolgárok körében ez az arány 34,5 százalék.

KÜLFÖLDI MUNKÁK NEKED ÖSSZEGYŰJTVE

Ez azt jelenti, hogy a más EU-s tagállamban élő magyarok jelentősen iskolázottabbak, mint a magyarországiak.

Félmillió jó képességekkel rendelkező magyar ment el az elmúlt időszakban Magyarországról Lukács Zsolt szerint, aki a vezető-kiválasztásra szakosodott Telkes Consulting Kft. ügyvezető igazgatója.

A Pénzcentrumnak május elején nyilatkozó szakember elmondta, hogy tekintettel a közállapotokra, még 300-500 ezer ember ki fog menni, és ők pont a jó szemléletű, nyelvet beszélő, felsőfokú végzettségű fiatalok.

Közel 340 ezer magyar dolgozik külföldön

Share.

About Author

Leave A Reply