Teljesen megváltozik London

0

Aki legutóbb 15 éve járt Londonban, most is alaposan rácsodálkozhat arra, mennyire megváltozott a város látképe, hiszen azóta készült el a Gherkin, a 306 méter magas Shard és a 160 méter magas, csak Walkie-Talkie-nak becézett felhőkarcoló a Fenchurch Streeten.

Most viszont akár egy év alatt is hatalmas átalakulásnak lehetnek szemtanúi a Londonban élők: idén 76 új felhőkarcolót húznak fel, ami új rekord, és a tavalyinál háromszor magasabb szám.

A legnagyobb számban a Tower Hamlets nevű kerületben épülnek új magasházak – 18. Ez egykor főleg a munkásosztály lakhelye volt, itt található a Tower, valamint a felhőkarcolóiról már ismert Canary Wharf.

Itt épül fel a Newfoundland nevű lakóház, amely 220 méterével és gyémántalakban futó mintázatával alaposan megváltoztatja az ismert londoni látképet.

Az amúgy is sűrűn beépített Cityben újabb felhőkarcolót húznak fel, de végül a tervezett 307 méter helyett „csak” 288 méter magas lesz, miután a repülési hivatal aggályokat fogalmazott meg. Greenwich-ben egy 26 emeletes luxuslakóházat terveznek Ravensbourne Wharf néven.

Sok új magasház lesz kész idén Lambeth városrészben is, míg Camden, Barnet és Hounslow városrészek kinézete is teljesen átalakul, ugyanis először építenek oda felhőkarcolókat.

A hivatalos adatok szerint tavaly év végén 541 magasház volt Londonban, ez a szám idén tovább emelkedik. Összesen 121 építkezés van folyamatban a városban, ami új rekord a 2017-es 115 után.

A beruházások üteme nem lassul a Brexit körüli bizonytalanságok ellenére sem. 2020-ban lesz kész a Spire, becenevén a Flower Tower, ami 236 méteres lesz.

A Tulip névre keresztelt épület a Shard utáni második legmagasabb londoni felhőkarcoló lesz 304 méterével, és olyan izgalmas megoldásokkal, mint például az üveggondolák vagy egy kilátó a legtetején.

Véres London

Share.

About Author

Leave A Reply