Teljes káosz Franciaországban

1

Évtizedek óta nem volt akkora munkabeszüntetés Franciaországban (ahol pedig nem sokat vacakolnak, ha egy jó kis sztrájkról van szó), mint csütörtökön. Meg is bénult annak rendje s módja szerint az élet.

Több tízezer ember (vasúti munkások, tanárok, közalkalmazottak) vonultak utcára a nyugdíjrendszer tervezett reformja miatt Franciaországban. Ennek következtében a vasúti közlekedés gyakorlatilag leállt, a regionális járatok 90 százalékát törölték. Párizsban 16 metróvonalból 11 nem közlekedik.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A legtöbb iskola is zárva tartott csütörtökön, sőt, rendőrőrsök között is akadt olyan, amelyik nem nyitott ki.

Emmanuel Macron választási ígérete volt (az adócsökkentés mellett), hogy 2025-től egységesíti az eddig vállalatonként, illetve ágazatonként működő 42 féle nyugdíjrendszert.

Miközben az elöregedő ország nem tud finanszírozni extra kedvezményeket, a szakszervezetek azzal érvelnek, hogy lényegében pénzt vesznek el tőlük. A nyugdíjreform tervezete jövő év elején kerül a francia parlament elé.

Párizs sötét oldala

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Dr. Komjáti Péter on

    Nem most kéne tüntetni, sztrájkolni, hanem az elmúlt 40 évben kellett volna több gyereket nemzeni/szülni. Mit gondoltak, gyerekek nélkül, ki fogja fenntartani a nyugdíjrendszert?

Leave A Reply